Енрике: Трудно се играе срещу отбор от десет защитника


Н. Гавазов

Енрике: Трудно се играе срещу отбор от десет защитника

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике сподели мнението си за срещата с АПОЕЛ от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Според наставника на испанския отбор, причината за минималната победа с 1:0 е заради защитната игра на противника.

"Имаме отлични, майсторски играчи, но по различни причини успяхме да вкараме само един гол. Не играхме по най-добрия начин в завършващия стадии на атаката и недостатъчно бързо си подавахме топката един на друг", заяви Енрике.

"Вратарската позиция е специална. Но ние имаме трима отлични врати и за всеки от тях ще се намери игрово време. Не вярвам в понятието основен вратар. Искам всички те да са готови да играят. Не съм им говорил по-рано кой ще играе, в това е моят подход", продължава наставникът на Барселона.

"Не е лесно да се атакува в мач, в който отбор се защитава с десет човека. Въпреки това противникът успяваше да създаде определена острота пред нашата врата. Вкарахме от статично положение, работехме над това и аз се радвам, че днес това се получи при нас. Може би играта ни не бе толкова гладка, заради извършената ротация, но аз ще продължавам да правя това. Не може винаги да побеждаваме с 3:0 или 4:0, но аз вярвам в моите футболисти", завършва Енрике.

 

  Сподели
95