Моуриньо: Разочарован съм


Н. Гавазов

Моуриньо: Разочарован съм

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо коментира равенството 1:1 с Шалке 04 в стартовия мач от Шампионска лига. Португалският специалист изрази разочарованието си от изпуснатата победа.

"Разочарован съм. Вкарахме бърз гол и имахме всички шансове да увеличим резултата, но не се възползвахме от тях. При резултат 1:1 можехме да реагираме по подходящия начин и имахме не една възможност да спечелим мача. Това не е футбол за Шампионска лига. Шалке 04 дойде тук за равенство и постигайки 1:1, с всички сили бранеше този резултат. Вратарят им направи великолепен мач. Поздравявам съперника. Той постигна целите си. Ние оставаме разочаровани от резултата, тъй като направихме всичко за победата, но така и не успяхме да я постигнем", заяви Моуриньо.

"Винаги се стараем да играем своя футбол и се стремим да вкарваме, дори когато водим в резултата. Имахме великолепен шанс когато Фабрегас се възползва от подаването на Иванович през първото полувреме, а след почивката Дрогба се оказа един на един с вратаря им. Нито за секунда не се отказахме да вкараме още един гол и да постигнем победа. Но нашият съперник успя да изравни резултата от контраатака. Аз не съм уверен, дали имаше нарушение от страна на Фабрегас в момента преди гола. Относно ситуацията с гола в нашата врата, ние допуснахме две грешки. Първо, трябваше след загубата на топката веднага да фаулираме, за да спрем контраатаката. Второ, не един път обръщах внимание на своите футболисти на маниера на игра на Дракслер и Сам. Специално в тази ситуация ние не успяхме да ги покрием. При резултат 1:1 само един отбор игра за победа. През последните 15 минути трябваше да вкарат Реми, Тери и Азар, но това е футболът. Без съмнение, ние не може да се радваме на равенството, но все пак това е една точка. На такава кратка дистанция това значи, че ти печелиш една точка, а твоят съперник е загубил две", каза още португалецът.

 

  Сподели
101