Моуриньо иска да стане Уникален


Н. Гавазов

Моуриньо иска да стане Уникален

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че иска да установи "уникално" постижение, спечелвайки Шампионска лига с три различни отбора. През 2012 година "сините" станаха европейски шампиони, но без португалеца, който на свой ред постигна успехи с Порто и Интер. Сега Жозе очаква своя триумф с Челси.

"Този турнир е част от моята история, а аз съм част от историята на турнира. Всичко е просто. Ако още един път го спечеля, то победа с три различни клуба ще е нещо уникално. Дори да не се получи, колко треньора могат да се похвалят дори с една победа в Шампионска лига? А с не една?", заяви Моуриньо.

"Пред очите на всички е примерът с най-великия треньор на нашата страна (Сър Алекс), който два пъти е побеждавал. Дори оттук нататък да не спечеля нито един мач в Шампионска лига, моята история никъде няма да изчезне. Печелил съм два пъти турнира и това е фантастично. Нещо, с което мога да се гордея. Дали искам отново да го спечеля? Разбира се, че искам. От гледна точка на кариерата, пред мен има още много години", добави португалецът.

"Разбира се, имам амбиции отново да го спечеля. В дадения момент аз мисля само за това да не ни се наложи да играем в Лига Европа. Искам да постигнем успех в груповата фаза. За развитието на този колектив, тези играчи, за престижа на клуба ще е много лошо, ако се отправим в Лига Европа. Челси няма място в Лига Европа. Ние трябва да излезем от групата, трябва да направим всичко възможно за това", завършва португалецът.

 

  Сподели
130