Уилшър иска да подари на Венгер Купата на Шампионска лига


Н. Гавазов

Уилшър иска да подари на Венгер Купата на Шампионска лига

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър заяви, че заради Арсен Венгер, мечтае за победа в Шампионска лига. Вече 17 поредни години "артилеристите" са редовен участник в престижния клубен турнир. През 2006 година възпитаниците на френския специалист дори успяха да играят и финал, където отстъпиха с 2:1 на Барселона. Английският футболист се надява, че този трофей ще бъде спечелен от Венгер.

"За пълното му щастие на него му липсва Шампионска лига. Той е тук 17 години и е участвал в един финал - бил е близо до победата, но не му е провървяло, тогава са изгонили Леман. Поради това мисля, че той много, много силно иска този трофей, както и спечелването на Висшата лига, защото иска това заради нас. Но, ако ни даде Купата на Шампионска лига, това ще е подарък и за него от нас", заяви Уилшър.

"През последните няколко сезона на нас често ни се струваше, че ще завършим начело на групата, но губехме последния си мач и в крайна сметка тази грешка ни струваше скъпо. Но теб може да те чака суров жребий, дори да завършиш първи в групата. На осминафиналите няма леки мачове. През последните няколко години наистина не ни вървеше с жребия, два пъти ни се пада Байерн. Според мен, това е най-добрият европейски отбор", добави играчът.

 

  Сподели
112