Олимпик Марсилия - Реал Мадрид: Много емоции и без пбедител


.

Олимпик Марсилия - Реал Мадрид: Много емоции и без пбедител

Във вторник, 8 декември, от 21.45 българско време, на стадион "Велодром" в Марсилия ще излязат в двубой от груповата фаза на Шампионската лига отборите на Олимпик Марсилия и Реал Мадрид. Последен шанс за френският отбор да продължи напред в турнира и всичко е в ръцете на футболистите на Дидие Дешан. Лошото е, че имат срещу себе си испанският гранд, когото трябва да победят с три гола разлика.

Олимпик Марсилия започна старта си в Шампионската лига по най-неудачния начин - загуба от Милан на собствен терен и тази загуба може да се окаже решаваща за кампанията на френския клуб. Във втория кръг последва нов шок със загубата с 0:3 от Реал Мадрид на „Бернабеу" и трябваше да дойдат двете победи срещу ФК Цюрих, за да натрупа отбора точки. Преди две седмици европейския шампион от 1992 година се опита в Милано да си върне за загубата от 15 септември и през второто полувреме имаше повече шансове от своя съперник за отбелязване на гол, но Милан отново препъна клубът от средиземноморския град, като успя да завърши наравно и запази разликата в точките.

Истинска драма обаче може да се оформи в групата ако Олимпик победят Реал Мадрид, а Милан не успее да победи швейцарския отбор като гост. А още по-драматично би станало ако Реал Мадрид загубят с 0:3. Почти невъзможно е, но пък точно през този сезон испанския отбор изпадна вече в някои неловки ситуации.

За високите цели и големите очаквания съответно към Кралския клуб вече е писано много. Отборът ръководен от чилийският треньор Пелегрини започна кампанията си в Шампионската лига с надеждата да бъде един от участниците на финала, който ще бъде точно на „Бернабеу" идната година. След добрия старт в групата, последва звучен шамар от Милан и тогава се видяха някои от слабостите в дефанзивен план, което даде повод на специалистите да разпънат на кръст подготовката на футболистите. В ответния мач, Реал не победиха, както се бяха заканили, но и не загубиха, което би отежнило много положението им. В момента испанците за първи, с актив от десет точки в групата и равният мач в сряда вечер би ги класирал сред 16 - те най-добри отбора на Стария континент.

Олимпик Марсилия в навечерието на така важния двубой изпитва известни проблеми основно в защитата си. Дешан няма да може да разчита на централният защитник Родригес, както и на другия футболист в отбраната Руул, който лекува дълговременна травма. Докато за втория заместниците му Диавара и Бонарт успешно се справиха със задачите си, то опитният Родригес несъмнено ще липсва на съотборниците си и това се видя много ясно при пътуването до испанската столица.
Схемата, която ще използва Дешан е добрата стара 4-4-2, с Брандао и бързия Нианг на върха на атаката. В центъра на средната линия ще видим Лъчо Гонзалес и М'Биа, а по фланговете ще бъдат Шейру и Абриел, които наистина ще се опитат да пробият колебливата испанска защита. При изостряне на атаката, Гонзалес ще го видим между Брандао и Нианг и тогава несъмнена роля и важно значение ще има за домакините М'Биа, който при тази ситуация ще заиграе по-напред от обикновеното. Проблемът пред Нианг ще бъде ако нападателят не намери свободни пространства пред себе си и как ще осъществи на малък периметър взаимодействието си с Брандао. Определено обаче от сенегалецът се очаква да усили остротата и скоростта на атаката, с цел създаване и на голови положения.

За Реал Кака ще пропусне срещата, оказа се също така,че Гути  няма да може да пътува, с контузии са и Нистелрой и Метцелдер. Постройката на Пелегрини е с двама нападатели начело на атаката - Бензема и Игуаин, зад тях и встрани ще се разположат Раул и Роналдо, които в никакъв случай няма да атакуват от втора линия, а при развитие на атаката ще видим и четиримата отпред. Смяната на местата на нападателите ще бъде използвано най-вероятно много често по време на двубоя, особено ако френската защита започне да пресира съперника си.

Очакванията са за много раздвижен двубой, с определено повече атакуващ стил и от двата отбора, което означава само едно: много емоции на терена и много борба пред и в наказателните полета. Френският отбор е силно мотивиран да победи звездния си съперник, който от своя страна пък ще се стреми също към победата, която освен, че ще осигури класиране в по-нататъшния етап на турнира, ще повдигне и самочувствието в отбора. Мисля, че и двата отбора ще си отбележат голове, но все пак няма да могат да се победят.

Последни 5 мача:
Олимпик Марсилия:

08 ноември Олимпик Лион - Олимпик Марсилия 5:5 (Лига 1)
20 ноември Олимпик Марсилия - ПСЖ 1:0 (Лига 1)
25 ноември Милан - Олимпик Марсилия 1:1 (Шампионска лига)
28 ноември Ланс - Олимпик Марсилия 1:0 (Лига 1)
05 декември Ница - Олимпик Марсилия 1:3 (Лига 1)

Реал Мадрид:

10 ноември Реал Мадрид - Алкоркон 1:0 (Купа на Краля)
21 ноември Реал Мадрид - Расинг Сантандер 1:0 (Примера)
25 ноември Реал Мадрид - ФК Цюрих 1:0 (Шампионска лига)
29 ноември Барселона - Реал Мадрид 1:0 (Примера)
05 декември Реал Мадрид - Алмерия 4:2 (Примера)

Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Реал Мадрид
3 мача
3 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 9:3 за Реал Мадрид

Коефициенти на bet365:

Олимпик Марсилия - 2.90
Равен - 3.40
Реал Мадрид - 2.37

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
294