УЕФА затвори сектор А за мача Лудогорец - Реал


Н. Гавазов

УЕФА затвори сектор А за мача Лудогорец - Реал

Дисциплинарната комисия на европейската централа е взела решение да накаже Лудогорец със затваряне на Сектор А на Националния стадион "Васил Левски" за първия мач на отбора в Шампионската лига, който е срещу Реал Мадрид. Причината за решението на футболните чиновници е поведението на феновете на българския тим, които по време на мача реванш срещу Стяуа на 27 август отправиха към гостите скандирания на расистка основа.

"Дисциплинарната комисия на УЕФА нареди частично затваряне на стадиона на Лудогорец по време на следващия мач от турнирите на УЕФА, който те ще играят като домакини и в частност Сектор А на стадиона", се казва в съобщението на УЕФА.

Българските шампиони отнасят и глоба от 6 хиляди евро за натрупани картони, 5 хиляди евро за недостатъчна организация и 5 хиляди евро за нахлулия фен на терена.

От УЕФА припомнят, че борбата срещу расизма е с висок приоритет и европейската централа ще продължи да проявява нулева толерантност спрямо случаи на расизъм и дискриминация на терена или на трибуните.

 

  Сподели
174