Реал Мадрид - ФК Цюрих или голова фиеста на Бернабеу


.

Реал Мадрид - ФК Цюрих или голова фиеста на Бернабеу

В сряда, 25 ноември, от 21.45 часа българско време, на "Сантяго Бернабеу"ще излязат в среща от груповата фаза на Шампионската лига отборите на Реал Мадрид и ФК Цюрих. Двата отбора започнаха кампаниите си в турнира именно един срещу друг, като Кралският клуб успя да наложи волята си, побеждавайки с 5:2 противника си и давайки заявка, че намеренията да го видим на финала са съвсем сериозни.

Всъщност спечелването на Шампионската лига е част от проекта "Перес" за трибъл през този сезон, който обаче ще трябва да почака може би за догодина, след отпадането на отбора от вече световноизвестния аматьорски тим на Алкоркон в турнира за Купата на Краля. След първите два кръга в своята група, Реал еднолично поведе в класирането с 3 точки разлика от втория Милан и на 21 октомври приемаше "росонерите" у дома си. Всички предвкусваха победата и почти сигурно участие в следващия кръг, когато полуумрелият италиански отбор взе, че възкръсна от нищото и нанесе много болезнен удар в сърцето на своя противник, побеждавайки го с 3:2 насред Мадрид. Така след равенството пък между двата отбора в Милано, положението е такова, че за Роналдо и компания нищо не е сигурно и всичко може да се решава в последният кръг. Нещата могат да се влошат силно ако Олимпик вземе, че победи Милан в сряда вечер, и тогава последната среща в Марсилия ще се превърне във битка на живот и смърт за отборът на Пелегрини. Разбира се всичко това са различни варианти и предположения, и нещата ще се изяснят след изиграването на предстоящите срещи в групата.

Гостите от Цюрих нямат такива терзания. Те записаха в своята история два гола срещу испанския гранд, но най-вече трябва да са горди с победата си срещу Милан и то като гости, където успяха да се възползват умело от една грешка в защитата на италианския отбор и да си тръгнат с трите точки. Всъщност това е и активът на "часовникарите" до този момент, но дали някой им даваше и това преди да започне кампанията? Още повече, че във вътрешното първенство ФК Цюрих се представят изключително колебливо и в момента заемат 8 място с 20 точки от 16 мача. Отделно от това, отборът пристига в испанската столица с една победа от шест мача, постигната точно преди месец като гост на Сант Гален.

Реал Мадрид излиза за тази среща без особени кадрови проблеми. А и как да кажем, че има такива след като Кристиано Роналдо се завръща след пропуснати десет мача за своя отбор! Единствено Гути отпада поради контузия, което няма да окаже никакво влияние върху отбора.

Схемата, която ще използва Пелегрини е 4-3-3 и показва с какви намерения ще излязат футболистите. В срещата в Цюрих Реал използваше 4-4-2 и постигна 5 гола, сега излиза с нападател в повече и ще се опита да сътвори също голов спектакъл пред своята публика, на която всъщност за сега отборът е длъжник. Отпред ще видим най-вероятно Бензема, Игуаин и Кака. Раул се възстанови от контузията, която го сполетя и може би ще влезе през второто полувреме на мача, или ще бъде запазен за голямото дерби срещу Барселона. Диара, Алонсо и Гранеро ще образуват средната линия на отбора, а в последният момент Пелегрини може да включи и Дренте, но най-вероятно по същите съображения както Раул и той ще остане не скамейката.

ФК Цюрих пристига с един куп кадрови проблеми. Най-лошото е, че Вонлантен не успя да се възстанови от получената контузия преди три седмици и остава в лазарета. Филип Кох, Хашли и Шикаоу допълват лошата картина и нерадостната перспектива пред треньорското ръководство на отбора. Бернард Челандес ще построи своите възпитаници по начин, който го правеше във всяка една среща до сега: 4-2-3-1. Наситена средна линия, разбиване атаките на противника и противодействие пред собственото наказателно поле с цел недопускане на гол. Тази тактика проработи у дома за минималната загуба от Олимпик с 0:1, но в ответния мач, "часовникарите" допуснаха цели 6 гола! Самотен, в непривична за него роля отпред ще видим Алфонсе, а зад него ще се разположат Джурич, Аегертер и Маргайраз . Те по-скоро ще се опитват да попречат на домакините да разгърнат атаката си, отколкото да организират нещо. Гостите са наясно със себе си, че тръгнат ли да се надиграват с именития си съперник отново биха получили поне 5 гола. Все пак ако се отдаде възможност за добра контраатака съм убеден, че Джурич и Маргайраз ще разчитат на бързината си и ще подпомогнат централния си нападател.

Предстоящата срещу между Реал и Фк Цюрих ще бъде според мен неравностойна. Най-малко заради манталитета на победител, който липсва на швейцарците, а и качествата на футболистите, които има в състава си. "Часовникарите" нямат потенциала да се противопоставят успешно на съперника си, а при всички положения влияние ще им окаже и атмосферата на емблематичният стадион. Реал напротив - има всички предпоставки да вкара 4-5 гола на противника си и да зарадва верните си привърженици, въпросът е да излезе мотивиран и максимално мобилизиран за срещата. Друга алтернатива освен победа за отборът на Пелегрини няма - идва последният мач в Марсилия, а дотогава нещата трябва да се изяснят и да се избегнат евентуалните катаклизми, които могат да се случат.

Прогноза за Реал Мадрид - ФК Цюрих 4:0

 

Последни 5 мача:

Реал Мадрид: ПППРП
ФК Цюрих: ЗЗЗРР

Коефициенти на bwin:
Реал Мадрид - 1.12
Равен - 7.75
ФК Цюрих- 17.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214