Анчелоти: Убих тики-така? Не, футболът никога не умира


Н. Гавазов

Анчелоти: Убих тики-така? Не, футболът никога не умира

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти сподели мнението си за изхода на срещата-реванш от полуфиналите на Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен. Както е известно, испанският отбор помете съперника си с 4:0 и с общ резултат се класира за финала на турнира.

"Мисля, че това бе нашият най-добър мач през сезона, особено отчитайки факта, че играхме с много сериозен съперник. Това е удивителен резултат, който може да постигнеш само при положение, че играеш идеално и ние направихме точно това. За Реал бе много важно да се класира за финала след трите провала на полуфиналите", заяви Анчелоти.

"Защо не смених Алонсо? Срещата се развиваше добре за нас, но при резултат 3:0 тя все още не бе завършила. Помня поражението във финала, когато отборът ми водеше с 3:0... Не мисля, че това бе нарушение за жълт картон. Много сме разстроени, че Шаби няма да играе на финала, но ще се постараем да победим заради него. Убил съм тики-така? Не, футболът не може да умре", добави италианецът, който с Милан достигна три финала в Шампионска лига (2003, 2005 и 2007), от които спечели два.

 

  Сподели
94