Анчелоти: Този отбор не спира да ме изненадва


Н. Гавазов

Анчелоти: Този отбор не спира да ме изненадва

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти сподели мнението си за срещата-реванш от полуфиналите на Шампионска лига против Байерн Мюнхен. Както е известно, испанският тим победи баварците с 4:0 и за 13-ти път в своята история се класира за финала в състезанието. Италианският специалист призна, че е изненадан от случилото се на "Алианц Арена".

"Длъжен съм да поздравя всички и всеки. Моите играчи играха толкова силно! Когато всички работят заедно и разполагате с индивидуално майсторство, всичко върви като по масло. Много работихме над статичните положения, тъй като знаехме, че Байерн редовно има проблеми на далечната греда. Рамос провежда изненадващ сезон - той в момента е най-добрият защитник в света. Всеки трябваше да да се раздаде без остатък за победата. Много ми хареса, как се отбранявахме, при това крайните защитници и полузащитниците през цялото време поддържаха нападението", заяви Анчелоти.

"И преди съм побеждавал в Мадрид, а това ми даде увереност. Тук вече нещата са се получавали при мен, но най-важното е да поздравя футболистите. След 12 години чакане, Реак най-после ще играе на финала", каза още италианецът.

"Класирането за финал в Шампионска лига е наша първостепенна задача. Наистина, в реванша отб1/4-финалите срещу Борусия не играхме добре, но до този момент показвахме приличен футбол. Сега е необходимо да излезем на терена в Лисабон и да спечелим финала", продължава Анчелоти.

"Бейл, Бензема и Роналдо днес пожертваха всичко заради отбора. Нашата игра бе невероятна, но на мен ми е трудно да кажа, дали това е най-добрият мач в моята кариера. Нямам никакви лични задачи, футболът ми даде много. Просто съм доволен, че изведох този отбор на финал. Много мислех над това, как може да победим, но трудно мога да си представя подобно нещо. Този отбор не престава да ме изненадва. Много се радвам, че всички в отбора много работихме за постигането на тази цел. Не знам с кой искам да се срещна на финала. Челси е опитен тим, докато Атлетико изглежда много упорит. Важното е, че се класирахме за финала", завърши наставникът на Реал.

 

  Сподели
103