УЕФА уличи Сити в нарушаване на финансовия феърплей


Н. Гавазов

УЕФА уличи Сити в нарушаване на финансовия феърплей

Манчестър Сити и Пари Сен Жермен се оказаха в числото на европейските клубове, които са уличени от УЕФА в нарушаване на правилата за финансовия феърплей (ФФП). Според информацията, по-малко от 20 клуба са обвинени в нарушаване на правилата на ФФП. Съобщава се също така, че независим орган на УЕФА след своя среща в четвъртък, е отправил индивидуални предложения към въпросните клубове за регулиране на положението.

Сега нарушителите трябва да решат, съгласни ли са с предлаганите санкции или могат да се опитат да съгласуват по-малки наказания.

Самите наказания се пазят в тайна и могат да бъдат обявени в петък. По-рано президентът на УЕФА Мишел Платини обеща, че нито един от нарушителите няма да бъде изключен от евротурнирите, но след това призна, че ситуацията е извън неговите правомощия и всичко ще реши независима комисия.

Според източници, санкциите могат да включват не само парична глоба, а например ограничаване на заплатите или количеството футболисти. Също така може да бъде забранено на нарушителите да купуват нови играчи.

За последните две години УЕФА допуска загубите на клубовете да не надвишават 45 милиона евро.

 

  Сподели
134