Анчелоти: Не мислим, че сме се класирали за финала


Н. Гавазов

Анчелоти: Не мислим, че сме се класирали за финала

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти сподели мнението си за предстоящата среща-реванш от полуфиналите на Шампионска лига с Байерн Мюнхен. Двубоят е утре вечер с начален час 21:45. Първият мач в Мадрид завърши с победа на испанския отбор 1:0.

"Знаем, че утрешният мач ще бъде много труден. Играем срещу силен отбор, имайки малко преимущество и поради това не сме толкова глупави за да мислим, че сме се класирали за финала. Истината е, че в нашия отбор има атлети от много висока класа. Разполагаме с много силен физически тим. Не смятам, че утрешната среща ще се отличава много от първата в тактическо отношение", заяви Анчелоти.

"Байерн има своя философия на игра, но не съм убеден, че тактиката ще стане определящ фактор. По-важна е психологията. Наистина ще ни е много трудно, макар че имам добри впечатления от този стадион", каза още италианецът.

"Много мудно започнахме първата среща. Опасно е по същия начин да започнем и реванша. Трябва мощно да стартираме. За класиране за финала е необходимо всеки футболист да приложи максимални усилия. Схемата на игра не е важна. Дали ще използваме 4-3-3 или 4-4-2, това няма да определи крайният резултат в мача. Може да се класираме за финала дори, ако не вкараме, но имаме намерение да отбележим гол. Вкарахме много попадения през този сезон в Шампионска лига, в Примера, така че аз искам да вкараме и в този мач", добави Анчелоти.

Напомняме, че италианският специалист няма загуба в нито един от седемте си мача срещу Байерн - 5 победи и 2 равенства.

 

  Сподели
119