Гуардиола: Настроен съм по-оптимистично, отколкото преди мача


Н. Гавазов

Гуардиола: Настроен съм по-оптимистично, отколкото преди мача

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола коментира поражението с 1:0 от Реал в първи мач от полуфиналите на Шампионска лига. Испанският специалист призна, че реваншът ще бъде труден, но гледа оптимистично на нещата.

"Гордея се със своя отбор. Играчите показаха своята сила срещу един от най-добрите отбори в света. Мисля, че в реванша ще може да разчитаме на това, че ще може да играем още по-добре. Нашият план бе в това много да владеем топката и бързо да преминаваме от отбрана в атака. Контролирахме срещата, но Мадрид очакваше своя шанс на контраатаки. Те имат футболисти, които са способни да извлекат преимущество от това", заяви Гуардиола.

"Поздравявам Реал с победата, но пред нас е мач в Мюнхен, има още 90 минути. Ще видим там какво ще се случи. Мадрид е много добре физически подготвен. Те са най-добри на контраатаки в света. Искахме много да владеем топката и да разтягаме отбраната на съперника по фланговете. Не се получи да вкараме гол. Ще се постараем да направим това след седмица пред очите на собствените ни фенове. Направихме каквото можем. Не може да побеждаваме във всеки мач. Недейте забравя, че срещу нас стоеше един от най-силните и скъпи клубове в света. Резултатът не е от най-добрите, но може всичко да поправим в реванша. Настроен съм оптимистично. Много по-оптимистично, отколкото преди мача", каза още наставникът на Байерн Мюнхен.

 

  Сподели
95