Dream Team на Шампионската лига - 3 и 4 ноември


.

Dream Team на Шампионската лига - 3 и 4 ноември

Уважаеми посетители на Futbol TV , верни на традицията всяка седмица да избираме символичния отбор от най-добре представилите се играчи от Топ 5 на първенствата в Европа, решихме да продължим с поставеното начало на една нова традиция, а именно да определим с Ваша помощ и символичните отбори от срещите в Шампионската лига. Изборът е изцяло Ваш и крайните резултати ще бъдат обявени при номинациите от 5 кръг.

Ето и Dream Team на Шампионската лига - 20 и 21 октомври, който бе определен изцяло с гласовете на посетителите на Futbol TV ( 4-4-2):

Вратар : Буфон
Защитници : Скилачи, Хайнце, Сиани, Ансалди
Полузащитници : Разянцев, Брендан, Лампард, Валенсия
Нападатели : Пато, Джилардино
Старши треньор : Леонардо


От Futbol TV отново ще оформим два такива отбора: от срещите във вторник и сряда, а Вие ще изберете от номинираните футболисти и треньори по схемата 3-5-2 идеалният отбор на кръга от Шампионската лига. Изцяло се доверяваме на Вашата компетентност и мнение! Успех!

СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ ВЪВ ВТОРНИК, СХЕМА 3-5-2:


ВРАТАР

Дида (Милан)

В предишното противоборство между Реал Мадрид и Милан, бразилският вратар на "росонерите" стана обект на всеобщ присмех изпускайки топката от ръцете си в една безобидна ситуация, след което Раул отбеляза гол. За времето оттогава обаче Дида подобри формата си набра увереност. Потвърждение за това бе силната му игра в Милано. Вина за гола няма защото направи всичко възможно да отрази рикошета след удара на Кака. През второто полувреме се оказа последен в отбраната на италианският отбор и отрази изстрелите на Марсело и Раул


ЗАЩИТНИЦИ

Бруно Алвеш ( Порто)

Централният защитник на португалският отбор се представи впечатляващо в Кипър. Той се справи с многочислените атаки на домакините и в същото време подпомагаше успешно нападателите на отбора.

Виторино Илтон (Олимпик Марсилия)

Още един защитник, който отхвърли доста работа в различните зони на терена. На всичкото отгоре десет минути преди края на срещата след десетметров рейд успя да пробие противниковата отбрана и вкара неспасяем гол за своя отбор.


Дзамброта (Милан)

Крайният защитник на Милан игра на предела на своите сили и възможности във всичките 90 минути срещу мадридския Реал. Отсъствието Антонини и травмата на Янкуловски не оставиха никакъв избор на Леонардо. Преди мача изказа мнение, че се надява да му се усмихне щастието в атака и това стана, след като проби по левия фланг, нахлу в наказателното поле и заработи дузпата.

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Жаралдо Вендел (Бордо)

Полузащитникът на Бордо добре поработи в Мюнхен. На своя ляв фланг Вендел преодоляваше противниците си съвсем спокойно и се отчете с голов пас. След неговото подаване, Гуркюф отбеляза и гола с глава.

Бенуа Шейру (Олимпик Марсилия)

Според мен ще е несправедливо да номинираме само един футболист от състава, който постигна най-голямата победа във вторник вечер. Когато гостите стигнаха до 1:2, имаше реална опасност да спасят мача, но тогава блесн а Шейру: започна да десйтва по-смело в своята опорна зона и от него тръгваха почти всички атаки. На негова сметка ще прибавим и голът който вкара от 25 метра.

Диего Рибас да Куня (Ювентус)

Със всеки изминал мач на "нерадзурите" се вижда голямото име в техния отбор: Диего! Жентъра на терена в Израел бе изцяло под негово господство, а головата атака започна именно от него

Мисимович (Волфсбург)

За втори път побада в нашите номинации и този път ние няма да пропуснем добрата му игра. След негов удар от около 30 метра дойде и първият гол. Освен това той участваше и в разиграването за отбелязването на втория гол от Гентнер.

Алан Дзагоев (ЦСКА Москва)

Със своята игра този млад футболист заслужи гръмки овации. Алан се отчете с много качествен гол, освен това подаде на Березуцки за третия гол.

НАПАДАТЕЛИ

Дидие Дрогба (Челси)

Ивоарецът направи дебюта си в Шампионската лига за новия сезон по невероятен начин. Явно изгладнял за голове направи дубъл. Изравни резултата, а след това и изведе "аристократите" напред.

Агуеро (Атлетико Мадрид)

Аржентинският нападател на Атлетико попречи на англичаните да си тръгнат с трите точки. Два негови наистина страхотни удара, с които постави Петър Чех на колене. Такива удари са неспасяеми!


Старши треньор:

Армин Фе (Волфсбург)

Треньорът на немския отбор трябва да бъде поздравен както по начина, по който подреди своя отбор, така и за тактическите указания, тъй че Бешикташ да бъде победен с 3:0. За разлика от първата среща, тримата полузащитници Хасебе, Жозуе и Гентнер бяха събрани почти един до друг, а фланговите защитници Шафер и Ритер изтеглени плътно до тъч линията. Как се преодолява такава отбрана, която започва още от центъра? Поздравления за Фе, защото турците му се вързаха и в желанието си да преодолеят защитата на гостите освободиха пространства за нападателите на Волфсбург.

СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ В СРЯДА, СХЕМА 3-5-2:

ВРАТАР

Уго Лорис (Лион)

Младият, но уверен в себе си страж на Лион на четири пъти спаси своя отбор в срещата с Ливърпул. Изтстрелът на Бабел обаче не бе по силите му. Ако Рафа Бенитес все пак напусне преждевременно "Анфийлд", голяма заслуга за това ще има Лорис.

ЗАЩИТНИЦИ

Пуйол (Барселона)

В сравнение с първата среща, каталунците този път не позволиха на казанци да комбинират много. Лидерът на защитата на Барса Пуйол играеше уверено с топката и много чисто. Нека напомним и за пробива на Бухаров, когато само намесата на Карлос не позволи топката да влети в опразнената от Валдес врата.

Дарио Дайнели (Фиорентина)

Централният защитник на Фиорентина се оказа на атакуваща позиция в най-важният момент на срещата. При резултат 1:1 получи топката по десния фланг и с глава изведе "виолетовите" напред.

Роман Шаронов (Рубин)

Роман завърши срещата с Барса с травма, но с мъжеството си помогна на отбора си да излезе с чест от двубоя. Проведе блестящо срещата и успя да образува втория ешалон на съпротивата срещу Меси, Ибрахимович, Анри и Иниеста в най-важните моменти. Според мен е справедливо да изберем в нашия символичен отбор двама централни защитници от единствената среща, в която не бяха отбелязани голове.

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Хесус Навас (Севиля)

Полузащитникът на Севиля смело действаше през цялата среща на десния фланг и именно оттук той откри резултата, оставайки очи в очи с вратаря на Щутгарт. Всъщност работата на нападателите Коне и Фабиано я свърши именно Хесус.

Фабрегас (Арсенал)

Лидерът на Арсенал Франсеск се отчете с дубъл във вратата на холандския Алкмар. Освен това бе един от главните участници в събитията пред вратата на Ромеро и с основна заслуга за победата на отбора си.

Аршавин (Арсенал)

Атакуващият полузащитник на националният отбор на Русия, можем да го обявим за "черния кардинал" в срещата Арсенал - Алкмар. Не отбеляза гол, но на неговата сметка са три голови паса! С най-висока оценка в мача, съвсем заслужено според нас трябва да бъде номиниран в нашия отбор.

Снайдер (Интер)

Един от най-добрите за Интер в срещата с Динамо. Благодарение на него "нерадзурите" се виждаха последни в групата, а след мача са на първо място. Голов пас към Милито и победен гол в края на срещата. Каква е причината да не бъде включен в символичният отбор на Futbol - TV?

Мариус Онофраш (Унирея)

Мариус се появи в игра срещу шотландския Глазгоу в 31 минута, заменяйки Белан. Никой не си даваше сметка, че ще се включи толкова мощно в единоборствата и атаките на отбора си. Както и, че в края на срещата ще върне румънците в борбата донасяйки точката с гол от 25 метра.

НАПАДАТЕЛИ

Мбокани (Стандарт)

Не позволи на гръцкия Олимпиакос да се откъсне в класирането от неговия отбор. В 31 минута елиминира и защитника и вратаря на гостите за да изведе отбора си напред.

Муту (Фиорентина)

Румънският нападател замени в тази среща контузеният Йоветич и се справи повече от добре със задачата си. Създаваше напрежение в редиците на гостите с мощните си влизания и отигравания. Освен това внесе спокойствие в редиците на "виолетовите" отбелязвайки гол в 14 минута.


Старши треньор:

Курбан Бердяев (Рубин)

Треньорът на Рубин изкара цял мач в студената казанска вечер по костюм, но не за това го номинираме. Така успя да подреди отбора си, който се противопостави успешно на европейския първенец и не позволи да бъде победен. Дайте да видим, има ли отбор в две поредни срещи да не е бил побеждаван от Барселона. Промени в движение тактическата постройка на Рубин и успя да излъже Гуардиола. Хората вече започват да му вярват когато каза, че с тази игра руснаците ще излязат от групата. Само му остава да уточно за сметка на кого - Интер или Барса.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
252