Гуардиола е недоволен от стила на английските отбори


Н. Гавазов

Гуардиола е недоволен от стила на английските отбори

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола заяви, че на него не му харесва стилът, с който английските отбори играят в Шампионска лига. Независимо от грамадното преимущество при владението на топката - 74% срещу 26% - в мача срещу Манчестър Юнайтед, баварците трябваше да се задоволят с равенство.

Бившият наставник на Барселона не за първи път в своята кариера се сблъсква с подобна игра в изпълнение на английски отбори, която съвършено противоречи на философията на Гуардиола.

"Изхождайки от своя опит, мога да кажа, че никога не е лесно да се играе срещу английски отбори. Не против всички, но срещу повечето. Те действат много отбранително и много, много добре контраатакуват", заяви Гуардиола.

"Когато са домакини, те атакуват повече, но при гостуванията си повече се отбраняват. Може би аз греша. Може би Дейвид Мойс мисли по-различно, но на мен ми се струва, че Юнайтед седи много дълбоко, осем или девет човека са в наказателното поле в очакване на наша грешка, наказателен удар или корнер, за да ни накажат. Поради това мисля, че не може да си позволим повече да грешим и трябва да атакуваме с ум", заяви Гуардиола.

 

  Сподели
174