Рууни ще играе с Байерн на инжекции


Н. Гавазов

Рууни ще играе с Байерн на инжекции

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс потвърди, че нападателят Уейн Рууни ще вземе участие в срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига против Байерн Мюнхен, но ще направи това на инжекции. Както е известно, в първия мач с баварците Рууни получи травма на палеца, в резултат на това играчът пропуска гостуването на Нюкасъл във Висшата лига.

Както се очакваше, Рууни се отправи с отбора за Мюнхен и вече пристъпи към облекчени тренировки. Инжекция с обезболяващи трябва да помогне на английския национал да излезе на терена на "Алианц Арена" в стартовия състав на Юнайтед.

"Той може да тренира и е пълен с желание да играе. Не е тренирал цяла седмица, нека не забравяме това. Но е съгласен с инжекцията, което само демонстрира неговото отношение към мач и клуба. Смятаме, че с палеца му всичко е наред, но няма да правим нищо неправилно от медицинска гледна точка. Ще следваме съветите на нашите доктори. Всеки знае характера на Уейн и знае, какъв играч е той. Той иска да играе, а щом иска, би било лудост да му забраним", заяви Мойс.

 

  Сподели
108