Борусия Дортмунд - Реал Мадрид: Без чудеса


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид: Без чудеса

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 08.04.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Борусия Дортмунд посреща Реал Мадрид в четвъртфинален мач-реванш от Шампионска лига и ще се опита да заличи пасива от три гола. Резултатът в двубоя в испанската столица не отразява истинското развитие на събитията на терена, тъй като миналогодишният финалист в най-престижния европейски клубен турнир също имаше своите шансове, но "жълто-черните" за пореден път станаха жертва на своите две основни слабости през настоящия сезон - неумението да се реализират създадените положения и огромната пропускливост на отбраната. За сметка на това испанците максимално се възползваха от своите шансове и чрез Иско, Бейл и Роналдо си осигуриха комфортна, почти незаличима преднина преди реванша.

От онзи двубой двата тима изиграха по един мач във вътрешните си първенства. Борусия Дортмунд постигна много важна победа срещу Волфсбург. Вицешампионите губеха с един гол на полувремето, но след почивката Левандовски и Ройс бяха точни и донесоха трите точки за своите - успех, който гарантира на Борусия участие в следващото издание на Шампионска лига, но не и второто място в Бундеслигата.

Реал Мадрид също не е решил своите въпроси във вътрешния турнир. Столичани гостуваха на Реал Сосиедад, но противно на предварителните очаквания не се получи оспорван мач, като главна заслуга за това имаха "белите". Съперникът на мадридчани успя да удържи набезите на вицешампионите почти едно полувреме. След почивката гостите вкараха още три гола за крайното 4:0 и по такъв начин интригата в борбата за титлата остана жива - Реал Мадрид е трети, на три точки от лидера Атлетико Мадрид.

Добрата новина за домакините е, че Роберт Левандовски се завръща в строя, след като пропусна първата среща. Всъщност, с това приключват добрите вести за Клоп, защото в лазарета се намират Гюндоган, Бендер, Бандовски, Блашчиковски и Суботич, а Кел е наказан. Под въпрос е участието на Вайденфелер, Ройс, Скратис и Шахин.

Сами Кедира се завърна към тренировки, но е малко вероятно той да вземе участие в мача. Извън състава на Реал остават Марсело, Арбелоа и Хесе.

Миналогодишният двубой тук завърши при резултат 4:1 за Борусия и може би феновете на немския отбор си спомнят за тогавашните събития. Сега обаче нещата изглеждат много по-различни. Дортмундчани са отслабени от многобройните контузени играчи, а и нападателите не вкарват с лекотата, с която го правеха преди. Реал Мадрид от своя страна изглежда по-мощен, по-силен и по-организиран тим от миналогодишния, а това прави задачата на домакините още по-трудна. Впрочем, футболът е спорт, в който са се случвали всякакви чудеса, а и не бива да подценяваме хората на Клоп, а още по-малко самият треньор, който знае как да мобилизира играчите си. Но разумът сочи, че Борусия много трудно би победил своя съперник, а още по-малко да отбележи три чисти гола, за да вкара сблъсъка в продължения и евентуални продължения. За любителите на авантюрите подобен сценарии изглежда напълно реален, но в крайна сметка обикновено тържествува логиката, а тя сочи, че по-силният отбор е този на гостите.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

22 март Хановер 96 - Борусия Дортмунд 0(cat) (Бундеслига)
25 март Борусия Дортмунд - Шалке 04 0:0 (Бундеслига)
29 март Щутгарт - Борусия Дортмунд 2:3 (Бундеслига)
02 април Реал Мадрид - Борусия Дортмунд 3:0 (Шампионска лига)
05 април Борусия Дортмунд - Волфсбург 2:1 (Бундеслига)

Реал Мадрид:

23 март Реал Мадрид - Барселона 3:4 (Примера)
26 март Севиля - Реал Мадрид 2:1 (Примера)
29 март Реал Мадрид - Райо Валекано 5:0 (Примера)
02 април Реал Мадрид - Борусия Дортмунд 3:0 (Шампионска лига)
05 април Реал Сосиедад - Реал Мадрид 0:4 (Примера)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид

9 срещи
2 победи за Борусия Дортмунд
3 равенства
4 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 14:10 за Реал Мадрид

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234