Клоп: Борусия никога не се предава


Н. Гавазов

Клоп: Борусия никога не се предава

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп в навечерието на първата четвъртфинална среща от Шампионска лига против Реал Мадрид, сподели мнението си за предстоящия сблъсък. Немският специалист също така смята, че неговият отбор не е по-слаб от миналогодишния тим.

"С нашия бюджет, с нашите контузени играчи - Суботич, Бендер, Гюндоган, Шмелцер, Блашчиковски... Без съмнение, ние сме аутсайдери. Но аз винаги съм говорил, че не е задължително да бъдем най-добрият отбор в света, за да победим най-добрите в конкретен сблъсък. Дортмунд има силите и за мен това е най-важното. Ще се постараем да използваме своя шанс - кой знае, може би ще спечелим", заяви Клоп.

"Имаме тежък сезон от самото начало. Имахме много извънредни предизвикателства и безпрецедентна поредица от травми. Никога преди не съм виждал подобно нещо. Но независимо от това, ние сме на пътя на изпълнение на всички цели, които си поставихме през този сезон. Ето защо мисля, че не бива да говорим за това, че сме станали по-слаби или не сме силни както преди. Борусия е втори в Бундеслигата, на полуфинал сме в Купата на страната и се класирахме за четвъртфинал в Шампионска лига - както миналата година. Недейте забравя, че спечелихме тежка група в Шампионска лига. Ние никога не се предаваме", добави наставникът на Борусия.

 

  Сподели
119