Сър Алекс: Главните събития в живота се случват в последните 15 минути


Н. Гавазов

Сър Алекс: Главните събития в живота се случват в последните 15 минути

В навечерието на четвъртфиналният сблъсък от Шампионска лига между Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен, бившият мениджър на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън си спомни знаменития финал в най-престижния европейски клубен турнир през 1999 година.

"В подобна ситуация съперникът вече не може да реагира. Когато един отбор трябва да извърши подвиг и той го извършва, това е просто фантастика. Няма да го нарека нещастен случай, защото през онзи сезон моят отбор не един път спасяваше мачовете си по подобен начин. Момчетата имаха фантастично желание да победят. Към това ще прибавим към това и отличния отборен дух и великолепен характер. Те заслужаваха победата защото се бореха до самия край", заяви Сър Алекс.

"Без съмнение, много от главните събития в моята кариера в Юнайтед се случваха в последните 15 минути на мачовете. Да кажем, губиш с 0:1 или 1:2. В този случай няма никакъв смисъл да оставаш консервативен и да играеш привичния си футбол, който в предишните 75 минути не е дал никакъв резултат. В такъв случай трябва да се рискува и да се хвърлят в атака допълнителни играчи. Именно това се случи във финала с Байерн, когато пуснахме отпред Солскяер, Шерингъм и Коул", допълни шотландецът.

 

  Сподели
140