Венгер: Ако реферите наказват Робен, той няма да прави това


Н. Гавазов

Венгер: Ако реферите наказват Робен, той няма да прави това

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че съдбата на сблъсъка с Байерн Мюнхен в осминафиналите на Шампионска лига е решена от "гмуркача" Ариен Робен. Поражението с 0:2 на "Емирейтс" в първата среща максимално усложни задачата на "артилеристите". В Мюнхен възпитаниците на Венгер едва успяха да постигнат равенство - 1:1. Особено внимание след отпадането от Шампионска лига Венгер отдели на Робен, който в снощната среща спечели дузпа. По-рано през второто полувреме реферите игнорираха падането на Ариен в наказателното поле, но едновременно с това не показаха жълт картон на холандеца, който отдава си е спечелил славата на отявлен симулант.

В първата среща между два отбора Робен също изигра своята роля - бившият играч на Челси принуди Войчех Шчесни да извърши нарушение и тогава Арсенал остана с човек по-малко и получи дузпа срещу вратата си.

"Робен е много добър в това да извлича максимума от нищото. Той е забележителен играч, но също така и добър гмуркач - едното е част от другото. Фантастичен футболист е и аз това няма да отрека. Той е един от най-добрите играчи в света. Но той застава пред противника, забавя своя ход и пада. Получава наказателен удар. Точно за това говорих вчера. Ако реферите му бяха показали жълт картон в първата ситуация, той нямаше да направи това. Дори в първата среща, ако Шчесни бе по-съобразителен, той щеше да спечели нарушение от страна на Робен. Ситуациите могат да се анализират с всякакви способи, но ако погледнете, нямаше никаква опасност за гол, тъй като топката вече бе на крака на Саня", заяви Венгер.

 

  Сподели
127