Венгер: Можехме да изхвърлим Байерн от турнира


Н. Гавазов

Венгер: Можехме да изхвърлим Байерн от турнира

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Байерн Мюнхен. Както е известно, двата отбора не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1, което изпрати баварците в следващата фаза на турнира. Според френският специалист, неговият отбор се е представил достойно и е можел да изхвърли Байерн от турнира.

"В двата мача нашата класа и дух съответстваха на нужното ниво. Много съм горд от волята, която демонстрирахме. Раздадохме се без никакъв остатък. През последните 20 минути възникнаха ситуации, в които можехме да вкараме, но уви, не стигнахме до завършващ удар. Като цяло, станахме свидетели на това, колко скъпо ни струваше изгонването на Шчесни през първият мач", заяви Венгер.

"Байерн има добър отбор. В първата среща ни се наложи да играем с десет човека и поради това задачата ни се усложни. Пропуснахме в последната минута на първата среща, когато се опитвахме да изравним резултата. Достойно изглеждахме в сблъсъка с такъв добър отбор. Показахме, че сме толкова силни, че дори можехме да ги изхвърлим от турнира. Най-важният аспект от двата мача е това, че в определен момент се наложи да играем в намален състав", каза още французинът.

"Не изоставаме от най-добрите европейски клубове. Борихме се с отбор, който спечели турнира през миналата година и постигнахме равенство на неговия стадион. Какво да кажа? Загубихме с 2:0 у дома си и именно там бе решена съдбата на сблъсъка. Сражавахме се с класен съперник и има за какво да съжаляваме, тъй като можеше да продължим напред", завърши Венгер.

 

  Сподели
118