Симеоне: Това е историческо постижение


Н. Гавазов

Симеоне: Това е историческо постижение

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира домакинската победа с 4:1 над Милан в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Наставникът на испанския тим призна, че едва след третото попадение на своите се е успокоил.

"Започнахме първото полувреме по-добре, отколкото съперника. Изглеждаше, че след първото попадение срещата е под наш контрол, но Милан успя да възроди интригата. Знаех, че миланци могат да ни усложнят живота, тъй като имат в състава си Абате, Кака и Балотели. Но след почивката моите възпитаници се показаха откъм най-добрата си страна. Едва след третото попадение аз леко се отпуснах. Сега ще чакаме жребия и кой съперник ще получим", заяви Симеоне.

"Двубоят бе много важен за отбора. Доволен съм от резултата. Това е историческо постижение, бяхме истински бойци на терена. Това е приятно събитие, но не искаме да разсъждаваме прекалено много или да се поддаваме на радостни емоции, които са напълно обясними след толкова дълги очаквания. Пред нас стои тежък сблъсък в четвъртфиналите. Малко ще си починем, а след това ще продължим да се трудим. Тази работа всеки трябва да я върши. От ръководителите до обикновените сътрудници. Трябва да продължаваме да действаме в същия дух", допълни наставникът на Атлетико.

 

  Сподели
114