Моуриньо: Не сме отбор, който доубива противника


Н. Гавазов

Моуриньо: Не сме отбор, който доубива противника

След равенството с Галатасарай в първата среща от осминафиналите на Шампионска лига, мениджърът на Челси Жозе Моуриньо за пореден път заяви, че отборът му няма "инстинкт на убиец". Вкарвайки бърз гол на терена на противника, "сините" създадоха още няколко положения, но не ги използваха и в крайна сметка допуснаха гол. Подобно нещо не се случва за първи път през този сезон.

"Това е нашият отбор, това е нашият отбор. Някои други тимове имат три шанса и вкарват три гола. Ние имахме пет шанса и вкарахме един път. Това нее критика към нападателите, както някои си мислят. Такъв е профилът на отбора, който имаме. Създаваме, но последното решение в чуждото наказателно поле - необходимият пас, правилното движение - сега не са в ред", заяви Моуриньо.

"Не сме отбор, който доубива противника. Плащаме си за това във Висшата лига, губейки точки, а сега в Шампионска лига можехме да постигнем друг резултат. Но всички мои момчета напълно се раздадоха. Те се сражаваха един за друг и спазваха тактическата дисциплина. Не мога да ги критикувам. Те постигнаха проблемен резултат на стадион, където трудно се играе и е трудно да победиш. Мисля, че добре се потрудиха", каза още португалецът.

 

  Сподели
101