Клоп: Проведохме мач, близък до идеалния


Н. Гавазов

Клоп: Проведохме мач, близък до идеалния

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп смята, че неговият отбор е провела отлично срещата от осминафиналите на Шампионска лига със Зенит. Както е известно, "жълто-черните" надиграха по всички показатели своя противник и постигнаха победа с 4:2, която на практика предрешава изхода от сблъсъка.

"Проведохме мач, близък до идеалния. Силно играхме на пас и пресирахме в отговор на много талантливия съперник. Моят отбор имаше великолепни положения, играта ни се получи качествена, в това няма никакво съмнение. Никога не сме имали проблеми с нашия характер и заради това бе лесно да мотивирам играчите си след фиаското с Хамбургер", заяви Клоп.

"Бях убеден, че те ще реагират по правилния начин, но не мога да си представя, че ще играем толкова силно. Безупречно играхме след всеки допуснат гол. Мачът се получи добър за нас, но ние все още не сме на четвъртфиналите. В реванша ще трябва още да поработим. Не знам, дали ще продължим напред, но мога да кажа, че не ни бе леко" допълни наставникът на Борусия.

 

  Сподели
101