Венгер: Допуснахме много грешки


Н. Гавазов

Венгер: Допуснахме много грешки

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че неговият отбор е направил прекалено много грешки в първата осминафинална среща от Шампионска лига против Байерн Мюнхен. "Артилеристите" загубиха този домакински двубой с резултат 0:2, но всичко можеше да се развие по-различно за тях, ако Месут Йозил бе реализирал отсъдената дузпа, а Яя Саного и Алекс Окслейд-Чембърлейн се бяха възползвали от положенията пред вратата на Нойер.

Всичко може би щеше да е по-различно, ако и Войчех Шчесни не бе получил директен червен картон за нарушението си срещу Ариен Робен.

"Всичко бе против нас. Трябваше да имаме преимущество от три гола преди те да се включат в играта. Извършихме големи грешки, но настройката на отбора бе фантастична. Изпуснатата дузпа леко повлия на играта ни, накара трибуните да млъкнат и премахна позитивното настроение", заяви Венгер.

"Когато един от играчите ти го гонят, а друг получава травма, ти знаеш, че ще имаш проблеми с физиката. Това е много трудна вечер, в която отборът показа някои качества и класа, но в края на краищата загубихме мача", каза още наставникът на Арсенал.

"Заминаваме за Мюнхен и ще се борим във втория мач.Никога не знаеш какво може да се случи, преди година спечелихме реванша с 2:0 и трябва да го направим отново. Сега е необходимо да се съсредоточим върху съботната среща със Съндърланд", допълни Венгер.

 

  Сподели
241