Пелегрини: Съдията реши мача


Н. Гавазов

Пелегрини: Съдията реши мача

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обвини рефера Йонас Ериксон за загубата на своя отбор от Барселона в първа осминафинална среща от Шампионска лига. Както е известно, "гражданите" проведоха много достойно първото полувреме на мача, изпускайки няколко положения за гол. В началото на второто полувреме обаче домакините останаха с човек по-малко заради нарушението на Мартин Демикелис и получиха дузпа срещу вратата си.

Лионел Меси реализира 11-метровия наказателен удар, а в самия край на срещата Дани Алвеш отбеляза втори гол.

"Арбитърът бе необективен - от самото начало до самия край на срещата той бе на страната на Барселона. Именно той реши съдбата на срещата. До дузпата той не забеляза нарушението на правилата срещу Навас, при това намирайки се само на три метра от него. Съдията загуби контрол върху мача", заяви Пелегрини.

"Мисля, че е много неправилно да бъде назначен за съдия на този двубой човек, който по-рано е допуснал груба грешка срещу Барселона в срещата с Милан. Сега той им върна дължимото. До ситуацията с дузпата Барселона нямаше нито едно положение за гол, а ние трябваше да вкараме. След мача казах на арбитъра, че той е решил съдбата на мача и сега трябва да бъде доволен. На такива срещи трябва да се назначават по-опитни съдии", допълни чилиецът.

 

  Сподели
152