Dream Team на Шампионската лига - 20 и 21 октомври


.

Dream Team на Шампионската лига - 20 и 21 октомври

Уважаеми посетители на Futbol TV, верни на традицията всяка седмица да избираме символичния отбор от най-добре представилите се играчи от Топ 5 на първенствата в Европа, решихме да сложим  началото на една нова традиция, а именно да определим с Ваша помощ и символичните отбори от срещите в Шампионската лига. Изборът ще бъде изцяло ваш и крайните резултати ще бъдат обявени в средата на другата седмица.

От Futbol TV ще оформим два такива отбора: от срещите във вторник и сряда, а Вие ще изберете от номинираните футболисти и треньори  по схемата 4-4-2 идеалният отбор на кръга от Шампионската лига. Изцяло се доверяваме на Вашата компетентност и мнение! Успех!


СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ ВЪВ ВТОРНИК, СХЕМА 4-4-2:


ВРАТАР

Серхио Ромеро (АЗ Алкмар)

Наставникът на алкмарският клуб не скри преди срещата, че голямо внимание трябва да се обърне на ван Перси, Фабрегас и Аршавин, и най-важното e да не им се позволи да стрелят към вратата. Можем спокойно да кажем, че вратарят Ромеро компенсираше постоянно грешките на защитниците и успя да изнерви до краен предел ван Перси, който отправи няколко опасни удара, но те бяха отразени. Холандецът изнервен, дори си изкара жълт картон. Арсенал отбелязаха в 36 минута, но положението бе неспасяемо след като ван Перси и Сеск разиграха така, че Фабрегас от 5 метра остана на празна врата и нямаше как да вкара.

ЗАЩИТНИЦИ

Еременко ( Динамо)

Младият финландец игра страхотно на “Джузепе Меаца” и не допусна нито един пробив по своя фланг! Мейкон сигурно ще сънува дълго време защитника на Динамо, който на всичкото отгоре подсигуряваше и атаките на своя отбор за да имат инициативата киевчани през първото полувреме.

Михалик (Динамо)

За него можем да кажем само едно – футболна загадка! Футболист, който не притежава никаква стартова скоростр се възползва от грешка в отбраната на Интер и отбеляза гол, с който украинският отбор излезе напред.

Скилачи (Севиля)

За своите 29 години юношата на френския Тулон успя да завоюва титлата с Лион, игра на финалите на Шампионската лига с Монако и накрая стана основен играч на Севиля. Със своя гвардейски ръст от 184 см, защитникът при статичните положения пред вратата на Щутгарт хвърляше в паника немските защитници кого да пазят: него или нападателите на Севиля. С двата си гола срещу Щутгарт, как е възможно да не го номинираме за сборния отбор на Шампионската лига от срещите във вторник?

Ансалди (Рубин)

Оказа се незаменим играч за Рубин в срещата с Барселона. Срещу европейският шампион игра самоотвержено и стабилно, и внасяше много сигурност в цялата защита на Рубин. Не сгреши нито един път, а моментът когато аржентинецът не позволи на Ибрахимович да вкара гол е достоен за аплодисменти.

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Аурелио (Ливърпул)

Когато Джерард се наложи да напусне терена заради травма в срещата срещу Лион, много от феновете на Пуул се притесняваха кой ще го замести. Но Аурелио се вписа отлично в състава на домакините и бразилецът с право заслужи най-висока оценка в срещата от специалистите. Много работа отхвърли в отбрана, но и много подпомажаше атаката на отбора си. Това не помогна на отбора му, но му помогна да намери място в нашия символичен отбор на Шампионската лига, от срещите играни във вторник вечер.

Рязанцев (Рубин)

Още един потресаващ играч в руския отбор в срещата срещу Барселона. Неговия феноменален гол от далечно растояние е номиниран за най-добър на изминалия кръг на Шампионската лига. Благодарение на Разянцев Рубин нанесе първо поражение на европейския шампион за сезона.

Брандан (Унирея)

Наставникът на Унирея Дан Петреску до самото начало на срещата с Рейнджърс твърдеше постоянно, че ще е доволен на равен мач. Така не мислеше обаче неговият ляв полузащитник Пабло Брандан. В битката с шотландците аржентинецът бе лидер на отбора си и можеше и дубъл да направи, но вместо него автогол си вкара Маккалъх.

Робин ван Перси (Арсенал)

Това бе най-добрият футболист на лондонския Арсенал. Имаше обаче малшанса срещу него да бъде Серхио Рамос, вратарят на холандския отбор, който бе като магьосник на вратата си. Холандецът бе в основата на всички опасни комбинации с партньорите си, събра аплодисментите на публиката с няколкото нестандартни решения и бе в основата на гола на Сеск, когото изведе на пет метра пред врата.

НАПАДАТЕЛИ

Джилардино и Адриан Муту (Фиорентина)

Отново великолепен мач на нападателите на “виолетовите”, които изнесоха своя отбор на плещите си, разбира се с поддръжката на Варгас. Явно решиха да докажат, че оставането на резервната скамейка на Йоветич няма да се отрази на отбора.

Старши треньор:

Курбан Бердиев (Рубин)

Треньорът на руският отбор така успя да построи футболистите си, че все едно гледахме някакъв италиански отбор от 80-те и 90-те години: стабилно покритие на всички точки на терена, много тичане в собственото поле и недопускане на празни пространства. Едва ли броеницата и молитвите му помогнаха за успеха. Според вас не заслужава ли да бъде номиниран треньорът, който докара отбора си на “Ноу Камп”  за да сгъне европейският първенец?


СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ В СРЯДА, СХЕМА 4-3-3:

ВРАТАР

Буфон (Ювентус)

Изключително голямо старание прояви Буфон в срещата и беше непреодолима преграда пред футболистите на Макаби. Джиджи направи няколко фантастични сейвове, с които не позволи на своя отбор да загуби точки. Нека не забравяме, че му предстои и операция на коляното. Дали диагнозата на докторите е правилна? Здрави негови колеги не могат да направят това, което стори италанецът в сряда вечер.

ЗАЩИТНИЦИ

Серхио Рамос (Реал)

Прехваленият отбор на Реал загуби срещу Милан най-вече заради грешки на Касияс и на несигурната си отбрана. В тази отбрана имаше един футболист, който за  разлика от Пепе, Албиол и Марсело знаеше за какво е излязъл на терена. През първото полувреме обезличи напълно Роналдиньо и го откъсна от останалите му съотборници, което принуди бразилеца да се изтегли по-вдясно през второто полувреме  където Пепе не успя да се справи със задачата си. Статистиката сочи, че Рамос не допусна нито един пробив през своята зона и нито една опасна ситуация. На всичкото отгоре на два пъти Дида трябваше да се разпъва покрай вратата си за да спасява негови удари. Ех…ако беше вкарал поне един гол…


Сиани (Бордо)

Когато Диара напусна “жирондистите” и премина в Марсилия, феновете на Бордо се натъжиха, че в центъра на отбраната идва младият Сиани от Лориен. Да, обаче той бързо се превърна в лидер на крайната линия на отбраната на отбора си и непреодолима преграда за противниковите си нападатели. Срещу Байерн се отличи с две неща: в 5 минута след ъглов удар се опита да избие топката, която се удари в крака му и влезе в собствената врата. Целият стадион видя как Сиани се амбицира и участваше във всяка атака на своя отбор и съумя да поправи грешката си вкарвайки на мюнхенци ефектен гол с пета. Достойно за един защитник!

Тикинен (Цюрих)

Опитният финландец имаше една единствена задача: да неутрализира Брандао. Успя да изолира успешно централният нападател на Олимпик Марсилия, който не направи абсолютно нищо, а в редките случаи когато получаваше топките статистиката показва, че загуби всички топки от Тикинен.

Габриел Хайнце (Олимпик Марсилия)

Оказа се, че напускането на Реал е донесло само полза за защитникът – заигра стабилно и надеждно. А Реал продължават да търсят добри защитници, а той е бил под носа им. Защитникът в лявата част на отбраната на Олимпик, не допусна нито един пробив или центриране в срещата с Цюрих. Цели 72 минути трябваха на треньора на домакините да разбере, че Гайч няма да пробие френската отбрана и го замени с Джурич, който не направи нищо. Просто защото Хайнце показа, че разбира от работата си. На всичкото отгоре вкара и гол в 69 минута и в момента е голмайстор на отбора. Извинявайте, но това защитник ли беше?

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Франк Лампард (Челси)

Вицекапитанът на “аристократите” се намира във фантастична форма, вкарвайки голове във Висшата лига, Шампионската лига и националният си отбор. В срещата с “дюшекчиите” Франк водеше играта на своя отбор, стабилно стоеше и в отбрана и спечели 65% от единоборствата, което се смята за отлично постижение, участваше и в атаките на своя отбор. С най-висока оценка за отбора си в срещата с Атлетико Мадрид.

Кларънс Зеедорф (Милан)

“Летящият холандец” е вече на 33 години, но как игра само срещу Реал! Личеше си, че няма нужната скорост в супердербито, но пък мотивацията му беше желязна. Голяма техника показа и разбиране на играта, а обвиненията срещу Бензема, че играл слабо дойдоха заради Зеедорф, който неутрализира французинът и не му позволи да се разгърне. На всичкото отгоре холандецът комбинираше отлично и с Пирло, помагаше в защита и на Тиаго Силва и Дзамброта. Победата за Милан дойде след негово подаване към Пато. Всичко това ни накара да спрем избора си на Зеедорф.

В избора на третия полузащитник на отбора бяхме затруднени между Антонио Валенсия и Джон Кул от Макаби Хайфа. В крайна сметка заради хладнокръвието на младия Валенсия пред гола срещу ЦСКА се спряхме именно на него.

Валенсия (Манчестър Юнайтед)

Показа много активна игра, подаде на Бербатов много хубав пас в края на първото полувреме, отлично взаимодействаше и с Андерсон и Невил, а черешката му бе отбелязването на гола след подаване от Митко. От Скай Спортс го оцениха най-високо: 8. Защо ние пък да не го включим в символичният ни отбор?

НАПАДАТЕЛИ

Соломон Калу (Челси)

Предишните два мача на “аристократите” в Шампионската лига Анелка с по един гол донесе победите за своя отбор. Сега Калу оформи дубъл само за 18 минути.

Живанилдо Виейра де Соуза Хълк (Порто)

Благодарение на дубъла си “драконите” успяха да победят коравия АПОЕЛ. По принцип вкарва малко за Порто, но в тази среща се отпуши за което заслужава нашите адмирации.


Пато (Милан)

Отново бяхме затруднени с избора на трети нападател! Колебанията ни бяха между Пато и Маруан Шамак. Причината бе, че бразилецът от Милан отбеляза два гола насред емблематичния “Бернабеу” и то във вратата на отбора с мегаломански амбиции, и не само това, но и игра много активно в нападение и оправда предупреждението на Кака към новите си съотборници, че това е най-опасният играч на “росонерите”. Мароканецът Шамак пък заработи две дузпи за Бордо в един луд мач срещу Байерн и бе в основата на успеха на отбора си също с много активна игра. От такива срещи става ясно защо “жирондистите” не искат да го продават.

След дълги колебания ние се спряхме на Алешандре Пато от Милан.

Старши треньор

Леонардо (Милан)

Какво да кажем за треньора на Милан? Дойде, видя и победи. Успя да изправи полуумрелият Милан на крака, който победи отбора пълен със звезди и амбиции да спечели турнира. Смени схемата на игра на 4-4-2, само, че в този мач направи един хитър ход: изнесе Индзаги на по-предни позиции и “отличната” испанска защита се надпреварваше да ходи по петите му, а в същото време Пато и останалите си правеха каквото си искат и имаха простор на действие.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
200