В битката на гигантите Реал ще излъже Милан


.

В битката на гигантите Реал ще излъже Милан

На 21 октомври, сряда, от 21.45 часа на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид ще излязат в среща от груповата фаза на Шампионската лига два от гигантите на европейският футбол. Жребият тази година събра на едно място испанският гранд Реал Мадрид и най-популярният италиански клуб Милан.

На пръв поглед испанският клуб се намира в много добра форма и в момента заема второ място в Примерата , с една загуба от девет мача, а в групата си в Шампионската лига има две победи от два мача и най-много отбелязани гола от всички участници - цели осем попадения са реализирали нападателите на "Белия балет". Сухата статистика обаче е едно, но реално нещата не са толкова розови колкото изглеждат. Слабостите в отбраната на отбора проличаха още на старта в испанското първенство срещу Ла Коруня, но най-вече срещу Севиля се видя всякаква липса на взаимодействие между централните защитници, както и липсата на концентрация у фланговите защитници откъдето дойдоха най-големите неприятности за отбора на Пелегрини. В тази среща Марсело и Серхио Рамос буквално бяха развинтени от нападателитен на андалусците. Впрочем същият недостатък се видя и при гостуването на Цюрих. Два гола да ти вкарат "часовникарите"! Ако защитниците си мислят, че могат да си позволяват волности, които ще бъдат компенсирани от Кака, Роналдо и останалите в нападение с по два гола, дълбоко се лъжат защото все ще случат на отбор със стабилна защита и пропуските отзад несъмнено ще намерят отражение в цялостната игра на футболистите. Именно такъв е състава на Милан.

Всъщност нещата около "росонерите" бяха станали вече повече от скандални: последната победа в Серия А бе от 20 септември с измъченото 1:0 срещу Болоня, който се бори да не изпадне от елита, за да преминат феновете през унижението славният някога отбор да бъде победен на "Сан Сиро" от ..."часовникарите" от Цюрих. Това явно преля чашата, заговори се за оставки в отбора, слуховете за продажба на клуба се засилиха и напрежението растеше. В такава атмосфера излезе отборът в неделя срещу считаният за фаворит Рома и успя да победи с 2:1. Още преди срещата стана ясно, че получилият кредит на доверие наставник Леонардо ще измени схемата на игра и от 4-3-1-2 ще премине към 4-4-2 , което породи доста скептицизъм във футболните специалисти, но промяната даде положителен резултат, който видяхме срещу Рома. Тази на пръв поглед безумна промяна изкара на предни позиции Роналдиньо от когото отпаднаха плеймейкърските задължения и сега бразилецът ще има за задача да бележи само голове...какво по-лесно за него? Веднага Абате и Зеедорф отидоха по крилата, което си е тяхно амплоа и много по-добре биха се справили отколкото ако бяха в центъра където не можеха да дишат от липса на пространство. Така Пирло и Амброзини покриха центъра и нещата си дойдоха на мястото. Впрочем новата схема на Леонардо отрежда място и на Хунтелаар отпред в атаката и дали критиките срещу него няма да престанат ако в неделя срещу Киево излезе и направи това което Роналдиньо срещу Рома, който впрочем също търпеше критики? Дали пък не сме свидетели на възраждането на отбора?

Кои са аргументите на Реал в тази среща? Несъмнено това ще бъде най-напред атмосферата на емблематичният стадион. Не ми се мисли какво чувстват противниковите футболисти когато стъпват на тревата на "Бернабеу" и наистина въпреки професионализма си, всеки един може да загуби хладнокръвие. Другият аргумент се казва Кака, който за първи път излиза срещу стария си отбор и ще иска да покаже, че не чувства никакви сантименти.

"Това ще бъде много важен мач за мен. Аз се надявам да се получи грандиозна схватка. Няма да празнувам ако вкарам гол защото уважавам своята история в този клуб, уважавам всичко което ми е подарил този прекрасен клуб. Но аз ще се постарая да се възползвам от всички възможности които ще ми бъдат предоставени", заяви твърдо бразилецът днес пред Marca.

Другият аргумент са колебливите Замброта и Одо в отбраната на Милан, които ако не внимават и не играят по-безкомпромисно ще създадат голямо напрежение пред Дида.

Схемата на която ще заложи Пелегрини ще бъде 4-2-2-2 , с Игуаин и Раул в атака. Двамата отлично се възползват от колебливото представяне на Бензема и показват отлично взаимодействие, и не виждам причина някой от тях двамата да започне мача на пейката. Отзад от втора линия, малко разтегнати по крилата ще атакуват Кака и Гранеро, а в средата ще видим Шаби Алонсо и Ласана Диара. Впрочем това е другата двойка в мадридтчани, които показаха страхотно взаимодействие, очаквам същото и в сряда вечер. Те ще имат много важната задача да прекъснат връзката между Роналдиньо- Пато от една страна с Пирло-Амброзини от друга и ако го сторят Милан ще има един коз по-малко срещу противника си.

От групата отпадат Роналдо, Нистелрой, Арбелоа, Гаго и Метцелдер, но се надявам в предвид на качествата на останалите в отбора, това да не даде голямо отражение.

Аргументите на Милан не са много в тази среща. Отборът пое малко въздух и можем да кажем, че самочувствието на играчите не е вече до точката на замръзване. Единият от силните козове на "росонерите" са двамата нападатели които са изнесени в предни позиции и които ако получават добри топки ще създадат проблеми на домакините.

"Пато се явява много опасен и нежелан противник. Това е феноменален футболист", тези думи на Кака не са случайни и целят да заострят вниманието на колегите му от защитата. Ако Алешандре Пато получи и малко свободно просранство няма да пропусне да накаже Касияс.

Другият аргумент на Милан е все по-отчетливото добро взаимодействие в центъра на ариегарда между Тиаго Силва и Алесандро Неста. За това говорехме в началото, че нападателите на Реал този път ще имат срещу себе си защитници, които можем да кажем, че след колебливите игри в началото на кампанията, сякаш се сработиха и в момента са много трудно преодолими.

Последният немаловажен аргумент е постройката на домакините за този мач. С определено атакуващият си стил и изнесени напред крайни полузащитници, Реал предоставя доста свободно пространство в центъра на терена, и това да се разчита изцяло на защитниците да спрат наплива на противникови нападатели е меко казано рисковано.

Схемата на Леонардо ще бъде 4-4-2 , която ще осигури по-добро спокойствие в централната зона, но същевременно и ще създаде предпоставки за бързи набези на Зеедорф и Абате, и подпомагане на нападателите, а защо да не се включват в атаката и Амброзини и Пирло? Извън състава останаха Онуево, Дженаро и Бонера, много ще липсва Гатузо, който се възстановява от контузията в коляното.

Очаквам наистина схватка между два големи отбора, в които голямо значение ще имат освен уменията на футболистите, така и тактическите постройки и изпълнението на треньорските указания. В това отношение смятам, че Пелегрини е много по-опитен като специалист от Леонардо и ще успее да излъже колегата си. Наистина, независимо от личните качества на футболистите ще видим много здрав и равностоен футбол. Въпреки, че Реал са фаворити ми се иска да извърша едно кощунство и да кажа, че Милан ще извърти един хикс, осланяйки се на слабата защита на домакините и на желанието на всички да видим голове. Но този път ще се присламча към всеобщото мнение и ще заложа на Реал, който ще победи много трудно с марж от един гол.

Прогноза за Реал - Милан 2:1

Последни 5 мача:

Реал: ПЗППП
Милан: ПРЗРЗ

Коефициенти в bwin:

Реал - 1.40
Равен - 4.40
Милан- 7.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
254