Венгер поискал отпадане на правилото за гол на чужд терен


Н. Гавазов

Венгер поискал отпадане на правилото за гол на чужд терен

На състоялата се в Женева среща на най-добрите треньори в Европа, наставникът на Арсенал Арсен Венгер е предложил на УЕФА да отмени правилото, което прави головете при гостуванията по ценни отколкото отбелязаните при домакинства. Като пример френският наставник даде миналогодишният сблъсък на своя отбор с Байерн Мюнхен в плейофите на Шампионска лига, когато общият резултат от сблъсъка бе 3:3, но Арсенал отпадна от състезанието.

"През миналата година излетяхме заради голове на гостите и след това помолих УЕФА да отмени това правило. Отстъпихме с 3:1 тук, а спечелихме с 2:0 навън. Трудно е да победиш Байерн на негов терен с такъв резултат, при това да не допуснеш гол. Ценността на голът навън е прекалено висока, прекалено значим и несправедлива", заяви Венгер.

"Хората се изненадаха на моето предложение. Но мисля, че в това е проблемът на съвременния футбол. Понякога изглежда, че отборите играят у дома си с заради това да не пропуснат. В домашните мачове треньорите винаги най-напред молят играчите да не допускат голове в своите врати", каза още французинът.

 

  Сподели
154