Пелегрини обясни грешката си в Мюнхен


Н. Гавазов

Пелегрини обясни грешката си в Мюнхен

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се извини за грешката си в Мюнхен, когато при резултат 3:2 за неговия отбор, той не прецени, че при нов отбелязан гол "гражданите" ще завършат първи в групата си. Чилийският специалист така и не пусна в игра главното си оръжие Серхио Агуеро и освен това направи странна смяна, която не помогна за отбелязване на четвърти гол във вратата на домакините.

След срещата изтече информация за гафа на Пелегрини и той бе силно критикуван от медии и анализатори. Днес наставникът на Сити обясни грешката си.

"Това може да бъде обяснено много лесно. Преди мача смятах, че трябва да постигнем победа с 3:0 тъй като бяхме паднали с 1:3. След като те ни вкараха прецених, че вече ни е нужен резултат 4:1 и до края продължих да смятам, че ни е необходима победа с 3 гола разлика. След второто попадение спрях със сметките. Наистина допуснах грешка, но до последно се опитвах да направя така, че да обърнем мача. При 3:2 продължихме да играем с двама нападатели, така че търсехме гола. Смяната на Родуел дойде заради натиска на Байерн в края на срещата. Джак трябваше да помогне за отнемането на топката. Съжалявам, че не успяхме да вкараме четири гола на Байерн", заяви Пелегрини.

 

  Сподели
108