В Италия заподозряха заговор срещу Ювентус


Н. Гавазов

В Италия заподозряха заговор срещу Ювентус

Продължават споровете около срещата Галатасарай- Ювентус от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Турският отбор победи "бианконерите" с 1:0 и по този начин зае второто място в класирането, продължавайки участието си в следващия етап на състезанието. Италианците ще трябва да се задоволят с надпреварата в по-малко престижния Лига Европа.

Днес италиански експерти заподозряха заговор срещу Ювентус от страна на турските домакини. Както е известно, срещата започна във вторник вечер, но около петнадесет минути преди края на първото полувреме тя бе прекратена заради обилния снеговалеж над Истанбул. Вчера мачът бе довършен, но условията за игра отново не бяха от най-добрите - често можеше да се види как топката не достига до своя адресант, футболистите трудно овладяват коженото кълбо, освен това играчите трудно се придвижваха по терена.

След двубоя и двамата треньори заявиха, че мачът не е трябвало да се играе и да се изчака подобряване на атмосферните условия. Дидие Дрогба от своя страна заяви, че условията са били еднакви за всички, така че гостите нямат право да се оплакват.

Италианските експерти обаче не са съгласни с това мнение на нападателя. Според италианците, служителите на стадиона са почистили много добре само едната половина на терена - тази, в която домакините започнаха доиграването на двубоя. След почивката, на почистеното място са се настанили гостите, а в непочистения район турските футболисти, което обяснява, защо атаките на "бианконерите" не се развиваха добре, а топката в тяхно владение често спираш в буци от сняг или локви замръзнала вода. В същото време играчите на Галатасарай си подаваха спокойно и за разлика от италианските си колеги, нещата в нападение при тях се развиваха много по-спокойно и с по-голяма бързина и брак в действията.

 

  Сподели
98