Конте: На почивката поисках срещата да бъде прекратена


Н. Гавазов

Конте: На почивката поисках срещата да бъде прекратена

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте разказа за причините за поражението от Галатасарай в срещата между двата отбора от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Както е известно, мачът, който се доигра днес поради лошите атмосферни условия в Истанбул, бе спечелен с 1:0 от турския отбор, който зае второто място в класирането за сметка на "бианконерите".

"На почивката на мача казах на делегата на УЕФА, че играта не бива да продължава. Дидие Дрогба отвърна, че двата отбора се намират при равни условия, но аз възразих - ние се опитваме да играем футбол", заяви Конте.

"Мога да кажа, че нашата главна грешка се състои в това, че сами се доведохме до това тежко положение. Теренът не позволяваше да покажем нашата си игра, поради това смятам, че отпадането ни е несправедливо. Но сами се вкарахме в тази ситуация. Сега не ни остава нищо друго освен да мислим за Серия А и да се концентрираме върху срещите от вътрешния шампионат. А след това идва Лига Европа. Виждате ни на финал? Аз не съм толкова оптимистично настроен. Повтарям пак, не биваше да допускаме нашата съдба да се решава в последния мач от групата", заяви Конте.

 

  Сподели
250