Мойс: Юнайтед е фаворит за спечелване на ШЛ


Н. Гавазов

Мойс: Юнайтед е фаворит за спечелване на ШЛ

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс коментира играта на своя отбор в срещата с Шахтьор Донецк от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Както е известно, "червените дяволи" победиха с 1:0 и по такъв начин заеха първото място в квартета.

- Какво може да кажете за играта?
- Играхме не особено добре през първите 30 минути, но след това въведохме ред в действията си и постигнахме заслужена победа. Нямаше голяма разлика от мача с Нюкасъл, просто тогава Нюкасъл ни вкара гол, а този път ние.
- Как ще оцените играта на Фил Джоунс, който бе неубедителен, но вкара гол?
- Той е младо момче и много се старае. Мислехме, че бъдещето му е в центъра на отбраната, но той отлично действа в центъра на полузащитата.
- Не се безпокоите, че вкарахте гол от статично положение?
- Това не ме притеснява. Играхме добре и имахме няколко добри положения за гол.
- Доволни сте от класирането си...
- Разбира се, искахме да завършим първи и го постигнахме. Искам да напомня, че нямам голям опит в Шампионска лига. Разбира се, че съм доволен. Мачовете в Европа и Висшата лига се различават. Поради това моите играчи се чувстват по-комфортно в Шампионска лига и страдат във Висшата лига.
- Фаворит ли е Юнайтед за победа в Шампионска лига?
- Юнайтед е един от фаворитите в турнира. Но трябва да подобрим играта си. Най-трудните ни мачове досега бяха срещу Шахтьор, чиито футболисти ни създадоха много проблеми.

 

  Сподели
263