Олимпиакос и Бенфика с победи


FUTBOL-TV

Олимпиакос и Бенфика с победи

Олимпиакос надви Андерлехт с 3:1 в мач от група “С" на Шампионската лига. Домакините поведоха в 34-ата минута, когато Хавиер Савиола порази мрежата зад Силвио Прото – 1:0. В 39-ата минута защитата на Олимпиакос сбърка фатално и Саша Клестан изравни. В 49-ата минута Шейху Куяте спъна в наказателното поле Савиола и реферът отсъди дузпа и показа втори жълт картон на защитника и гостите трябваше да довършат мача с човек по-малко.

Потърпевшият изпълни слабо дузпата и стражът Прото успя да избие. Само 8 минути по-късно Савиола се реваншира за пропуска си и се разписа за 2:1. В края на мача червен картон получи и Фабрис Н'Сакала. В 5-ата минута на добавеното време Домингес от дузпа добави още едно попадение за Олимпиакос. За нарушението, което извърши, вратарят на Андерлехт Прото беше изгонен и белгийският тим завърши с 8 души.

В същото време Бенфика успя да победи у дома ПСЖ с 2:1, но тимът не успя да се класира за директните елиминации. Парижани откриха резултата с гол на Кавани в 37-ата минута, но в 45-ата Лима от дузпа изравни. Крайният успех за лисабонци бе донесен от Гайтан в 58-ата минута. След този мач Бенфика финишира на 3-ото място с 10 точки, колкото има и вторият Олимпиакос. Гърците обаче имат по-добри показатели в преките мачове. ПСЖ е лидер с 13 точки.

  Сподели
172