Виктория - ЦСКА Москва: С ваканционно настроение


Н. Гавазов

Виктория - ЦСКА Москва: С ваканционно настроение

Виктория Пилзен - ЦСКА Москва
Стадион: "Доосан Арена", Пилзен
Дата: 10.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

В група D на Шампионска лига ситуацията е повече от прозрачна: първите два отбора от квартета (Байерн Мюнхен и Манчестър Сити) отдавна си обезпечиха класирането за плейофите на турнира. За ЦСКА Москва и Виктория Пилзен остава третото място в групата, което ще даде право на участие в 1/16-финалите на Лига Европа през пролетта. Днешният мач ще разреши именно този въпрос.

Виктория влиза в двубоя с добро настроение. Чехите спечелиха четири от последните си пет мача във всички турнири и във вътрешното първенство се доближиха на пет точки до лидера Спарта Прага. Относно участието на отбора в Шампионска лига, в миналия кръг пилзенци накараха домакините си от Манчестър Сити да се поизпотят, а преди това направиха същото и когато приеха европейския шампион Байерн Мюнхен.

ЦСКА е без победа вече в три поредни мача във всички турнири. След скромния успех над Спартак, хората на Леонид Слуцки отстъпиха на Байерн в Шампионска лига, завършиха наравно с Ростов и загубиха гостуването си на Краснодар. Така столичани се смъкнаха на пето място в класирането на Висшата лига на Русия, на шест точки от лидера Зенит. Представянето на московчани в най-престижния европейски турнир също е слабо и едва ли може да бъде запомнено с нещо специално, освен с това, че единствените точки бяха спечелени срещу най-слабият отбор в групата (на книга). Днес обаче не е изключено де факто ЦСКА Москва да завърши последен в квартета.

Домакините не страдат от контузени и наказани футболисти и вероятно ще видим в игра възможно най-силният състав на чехите. Това не се отнася обаче за руснаците, които пристигнаха без четирима основни футболисти. Защитниците Василий Березуцки и Марио Фернандес, полузащитникът Александр Цуня и нападателят Сейду Думбия. Алан Дзагоев се готви да проведе своя първи мач в Шампионска лига след като излекува травмата на бедрото си. Всъщност някои специалисти свързват неуспехите на "армейците" с отсъствието на опитния играч, който обаче може и да не започне мача днес.

Срещата тази вечер ще е последна за двата отбора през настоящата календарна година. След това Виктория и ЦСКА се отправят на почивка. Първият мач на чехите ще е чак през февруари, а руснаците ще подновят работата си в първия ден на март. Трябва ли да очакваме ваканционно настроение от 22-та? Колкото и неприятно е да го кажем, отговорът е "да". Това може би ще даде отражение и на игра на футболистите, така че в тази среща не бива да очакваме някакви големи чудеса. Много е вероятно съперниците да не се победят, но не бива да изключваме и евентуален успех на Виктория, което почти сигурно ще означава, че домакините ще завършат трети, а техният опонент последен в класирането.

Прогноза за: Виктория - ЦСКА Москва 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Виктория Пилзен:

09 ноември Млада Болеслав - Виктория Пилзен 1:2 (Гамбринус лига)
16 ноември Жискра Домажличе - Виктория Пилзен 0:3 (Купа на Чехия)
22 ноември Збройовка Бърно - Виктория Пилзен 1:3 (Гамбринус лига)
27 ноември Манчестър Сити - Виктория Пилзен 4:2 (Шампионска лига)
01 декември Виктория Пилзен - Прибрам 2:0 (Гамбринус лига)

ЦСКА Москва:

10 ноември ЦСКА Москва - Терек 4:1 (Висша лига)
23 ноември ЦСКА Москва - Спартак Москва 1:0 (Висша лига)
27 ноември ЦСКА Москва - Байерн Мюнхен 1:3 (Шампионска лига)
02 декември ФК Ростов - ЦСКА Москва 0:0 (Висша лига)
06 декември ФК Краснодар - ЦСКА Москва 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Виктория Пилзен - ЦСКА Москва

1 среща
0 победи за Виктория Пилзен
0 равенства
1 победа за ЦСКА Москва
Голова Разлика: 3:2 за ЦСКА Москва

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171