Галатасарай - Ювентус: Италианците ще се класират за плейофите


Н. Гавазов

Галатасарай - Ювентус: Италианците ще се класират за плейофите

Галатасарай - Ювентус
Стадион: "Тюрк Телеком Арена", Истанбул
Дата: 10.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

Галатасарай приема Ювентус в двубой от последния кръг на Шампионска лига. Домакините нямат друга алтернатива пред себе си освен победа срещу първенеца на Серия А, който пък от своя страна ще е доволен и на равенство. Точно до такъв резултат достигнаха утрешните съперници в мача помежду си на италианска земя преди два месеца. Тогава Дидие Дрогба изведе гостите напред в резултата преди Артуро Видал и Фабио Куалиарела да осигурят преднина за "бианконерите". Торинци обаче не успяха да грабнат трите точки, защото две минути преди края Юмит изравни за крайното 2:2.

Преди утрешната среща Галатасарай заема трето място в групата с актив от четири точки и голова разлика 7:14. Турците спечелиха само една среща от общо пет - домакинството си на Копенхаген, като в другия си двубой пред собствена публика "Чим Бом" претърпя тежка загуба с 1:6. Тук обаче ще кажем, че в девет последни домакински мача с италиански отбори, Галатасарай няма поражение - шест победи и три равенства постигнаха истанбулци.

Ювентус пристига в турския мегалополис с актив от само една победа (у дома срещу Копенхаген) и три равенства. "Бианконерите" направиха разочароващо равенство в датската столица и както казахме по-горе, не по-малко разочароващ мач с Галатасарай в Торино. Но нека не забравяме, че в типично италиански стил и подобно на миналата година, Ювентус започва тежко представянето си, а след това набира скорост. След пораженията от Фиорентина и Реал Мадрид колективът на Конте намери своята форма и в момента италианският шампион се намира в серия от осем победи от последните си девет мача във всички състезания, като в три от тези срещи "бианконерите" не допуснаха гол.

Домакините ще бъдат без контузения Хамит Алтинтоп. Уесли Снайдер не взе участие при победата над Елазигспор през уикенда, но се очаква холандецът да играе тази вечер. Впрочем, в този мач трябва да кажем, че Манчини смени схемата на игра, използвайки за първи път 3-5-2 и за първи път откакто италианецът е начело на "Чим Бом", отборът му не допусна гол.

Голямата загуба за гостите се казва Андреа Пирло и вероятно италианецът ще бъде заменен от Пол Погба, който заедно с Артуро Видал и Клаудио Маркизио ще оформи триото в халфовата линия на Ювентус.

"Turk Telekom Arena"е едно от местата, където нито един отбор не би желал да играе. Няма никакво съмнение, че публиката ще бъде основен фактор в този мач, особено в неговото начало, когато вероятно домакините ще се опитат да окажат първоначален натиск на своите гости. Не ви ли напомня обаче днешният двубой за миналогодишното гостуване на Ювентус в Донецк? Отдавна отминаха времената, когато италианските отбори оставаха в глуха защита, опитвайки се да запазят това, което имат, още повече, че "Старата дама" притежава достатъчно качествени играчи, които могат с успех да се противопоставят на своя съперник и дори нещо повече - италианците да накажат недисциплинирания си понякога опонент. По-голямото качество на Юве, по-добрата дисциплина и по-добрата и опитна защита на "бианконерите" - вероятно това ще наклони везните в полза на гостите, които ще вземат своето и ще се класират за следващата фаза на турнира.

Прогноза за: Галатасарай - Ювентус 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Галатасарай:

23 ноември Галатасарай - Сивасспор 2:1 (Суперлиг)
27 ноември Реал Мадрид - Галатасарай 4:1 (Шампионска лига)
01 декември Касъмпаша - Галатасарай 1:1 (Суперлиг)
03 декември Галатасарай - Газиантеп ББ 2:2 - 6:5 сл. дузпи (Купа на Турция)
06 декември Галатасарай - Елазигспор 2:0 (Суперлиг)

Ювентус:

10 ноември Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)
24 ноември Ливорно - Ювентус 0:2 (Серия А)
27 ноември Ювентус - ФК Копенхаген 3:1 (Шампионска лига)
01 декември Ювентус - Удинезе 1:0 (Серия А)
06 декември Болоня - Ювентус 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Галатасарай - Ювентус

5 срещи
1 победа за Галатасарай
3 равенства
1 победа за Ювентус
Голова Разлика: 8:7 за Галатасарай

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194