Пуйол: След такава загуба трябва да се замислим


Н. Гавазов

Пуйол: След такава загуба трябва да се замислим

Защитникът на Барселона Карлес Пуйол сподели мнението си относно причините за поражението от Аякс в петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Както е известно, снощи каталунците загубиха с 1:2 гостуването си на холандския първенец, като това бе първото поражение на Барса от началото на сезона.

"Ако искаме да имаме успех в Европа, не бива да играем по този начин. Смисълът е в това, че владеем топката, но когато срещу теб е отбор, който също знае как да се разпорежда с топката, ето това се случва. Аякс игра по-интензивно от самото начало, те много искаха да победят. Ако не си готов да играеш срещу такива отбори, те винаги ще те победят", заяви Пуйол.

"Трябваше нещо да променим на почивката. Имахме 45 минути, за да поправим ситуацията. След червения картон и дузпата съперникът се окопа в наказателното си поле и ние не успяхме да изравним резултата. Трябва да се учим от такива мачове, ако искаме да печелим трофеи. Знаем, че трябва да подобрим играта си. След подобна загуба е необходимо да се замислим над всичко, включително и аз, защото играх лошо", допълни Карлес.

 

  Сподели
139