ПСЖ няма да сгреши срещу Олимпиакос


Н. Гавазов

ПСЖ няма да сгреши срещу Олимпиакос

ПСЖ - Олимпиакос
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 27.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия:


Пари Сен Жермен се класира за плейофите на Шампионска лига, но мачът срещу Олимпиакос за френския гранд е от много важно значение, защото победата в него ще гарантира първото място за парижани в групата, а също така това ще даде възможност на треньорския щаб на ПСЖ да използва при гостуването на Бенфика след две седмици футболисти, които нямат много игрова практика и така титулярите ще имат възможност да си починат. Иначе, развитието в групата е такова, че французите не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си над останалите отбори - колективът на Лоран Блан е първи, с десет точки от четири мача и голова разлика 13-2.

Олимпиакос пристига във френската столица като втори в класирането и като фаворит да остане на тази позиция и след края на груповата фаза на Шампионска лига. Гърците стигнаха до тази ситуация благодарение на успешните си мачове срещу своя конкурент Бенфика - равенство в Лисабон и победа в Атина - който изостава на три точки, но в последния кръг приема ПСЖ, докато Олимпиакос е домакин на Андерлехт.

Допреди 30 минути домакините нямаха проблеми с отсъстващи футболисти. Преди малко обаче от световния информационен поток стана ясно, че Кавани няма да играе в утрешната среща заради преумора. Тази новина означава, че нападателният вал на парижани ще бъде изграден от Лавеци, Ибрахимович и Моура.

Пред състава на гостите има някои въпросителни, след като се разбра, че Ариел Ибагаза, Гаетан Бонг и Пауло Мачадо пропускат мача. Предполага се, че Олимпиакос ще излезе с постройка от 4-2-3-1 с Митроглу начело на атаката. В състава се завръщат също така Хосе Холебас и Янис Маниатис.

Трябва да кажем, че срещата на "Парк де Пренс" не бива с лека ръка да слагаме в графа "с предизвестен край". Да, поглеждайки към статистиката, таблицата за класиране и качественият състав на двата тима, фаворит е ПСЖ. Но също така не бива да забравяме, че четирите гола, които французите вкараха в Атина дойдоха след центрирания от статични положения, а до 2:1 за гостите гърците играха много силно и подлагаха съперника си на натиск. Освен това, колкото и странно да звучи, по-спокойният тим утре вечер ще е този на Панатинайкос, защото атиняни дори и да загубят мача, имат право на поправка в последния двубой от групата, докато парижани със срещата си с Андерлехт изчерпаха лимита от грешки и нямат право на втора поредна такава, ако искат спокойно да пътуват до Лисабон в шестия кръг. Дали това няма да скове краката на играчите на Блан?

Прогноза за: ПСЖ - Олимпиакос 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

27 октомври Сент Етиен - ПСЖ 2:2 (Лига 1)
01 ноември ПСЖ - Лориен 4:0 (Лига 1)
05 ноември ПСЖ - Андерлехт 1:1 (Шампионска лига)
09 ноември ПСЖ - Ница 3:1 (Лига 1)
23 ноември Реймс - ПСЖ 0:3 (Лига 1)

Олимпиакос:

30 октомври Фокикос - Олимпиакос 3:5 (Купа на Гърция)
02 ноември Панатинайкос - Олимпиакос 0:1 (Суперлига)
05 ноември Олимпиакос - Бенфика 1:0 (Шампионска лига)
10 ноември Олимпиакос - ПАОК 4:0 (Суперлига)
23 ноември Пантракикос - Олимпиакос 1:4 (Суперлига)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Олимпиакос

1 среща
1 победа за ПСЖ
0 равенства
0 победи за Олимпиакос
Голова Разлика: 4:1 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237