Селтик - Милан: Интригуващ и непредсказуем мач


Н. Гавазов

Селтик - Милан: Интригуващ и непредсказуем мач

Селтик - Милан

Стадион: "Селтик Парк", Глазгоу
Дата: 26.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)

Селтик по чудо попадна в груповата фаза на Шампионска лига и сега "детелините" могат да бъдат доволни дори от четвъртото си място в компанията на Барселона, Милан и Аякс. Много е трудно да си представим, че шотландците могат да постигнат нещо повече, особено отчитайки разликата във финансовото положение, състава и манталитета. Но не бива да забравяме и факта, че играчите на Селтик са непримирими бойци и никога няма да се оставят на милостта на другите.

Въпреки казаното по-горе, трябва да кажем, че положението в групата е такова, че шотландците все пак имат своите шансове да продължат в следващата фаза на състезанието, но ако съвпаднат няколко факта. Най-напред отборът трябва да победи Милан. Второ, Аякс в никакъв случай не бива да печели три точки срещу Барселона. Загуба утре вечер ще изхвърли шотландците от борбата. Има и положителен вариант за Милан: италианците да победят и да очакват аналогичен резултат от Барселона.

Относно формата и моралният дух на двата утрешни съперника, домакините са в по-благоприятно положение. Селтик уверено заема първото място във Висшата лига и е единственият шотландски тим, който не познава поражение. Милан пък спечели само три точки в последните си пет мача в Серия А, където заема място в средата на таблицата за класиране. Липсата на самочувствие и увереност в силите най-ярко се видя в мача с Дженоа, в който Марио Балотели пропусна дузпа, а отборът му не успя да победи "грифоните".

За Селтик няма да играят контузените Матюс и Муколо, а относно Битън и Броун, двамата са наказани. При Милан нещата в кадрово отношение не са трагични, а нещо много повече: контузени са Мунтари, Жакардо, Пацини, Ел Шаарави, Де Шилио и Ночерино. Габриел, Сапонара и Нианг също няма да играят. Под съмнение е участието на Филип Мексес, който се контузи по време на загрявката за мача с Дженоа.

Двубоят в Глазгоу е изключително интригуващ и може би най-непредсказуемият от програмата във вторник. Това е последен шанс за Селтик да продължи участието си в следващия етап на турнира и играчите на този отбор ще направят всичко възможно да не го пропилеят. От другата страна е Милан, с който обаче никой не знае какво се случва. Натискът върху Алегри става все по-голям, а след мача с Дженоа Балотели написа: "Това е всичко". На какво ще станем свидетели в Глазгоу? Единственото, което може да кажем е, че Милан ще бъде доволен и на равенството.

Прогноза за: Селтик - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Селтик:

27 октомври Патрик Тистъл - Селтик 1:2 (Висша лига)
02 ноември Селтик - Дънди Юнайтед 1:1 (Висша лига)
06 ноември Аякс - Селтик 1:0 (Шампионска лига)
09 ноември Рос Каунти - Селтик 1:4 (Висша лига)
23 ноември Селтик - Абърдийн 3:1 (Висша лига)

Милан:

02 ноември Милан - Фиорентина 0:2 (Серия А)
06 ноември Барселона - Милан 3:1 (Шампионска лига)
10 ноември Киево - Милан 0:0 (Серия А)
16 ноември Йънг Бойс - Милан 1:3 (Приятелска среща)
23 ноември Милан - Дженоа 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Селтик - Милан

9 срещи
1 победа за Селтик
3 равенства
5 победи за Милан
Голова Разлика: 9:3 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230