Барса се справи с Милан и се класира напред, Меси с два гола (видео)


В. Мухарски

Барса се справи с Милан и се класира напред, Меси с два гола (видео)

Барселона победи Милан с 3:1 в дербито от груповата фаза на Шампионската лига. След половин час игра Лео Меси даде аванс на каталунците. Аржентинецът бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Абате срещу Неймар. В 39-ата минута се стигна до центриране на Чави, при което Серхио Бускетс бе оставен непокрит и с глава бе точен за 2:0. При това положение гостите имаха претенции за засада, но такава не бе отсъдена.

В последната минута на първата част Кака проби мощно отляво и стигна до аутлинията и пробва пас към Робиньо, но Пике при опита да избие, си отбеляза автогол за 2:1. След почивката Барса създаде повече голови положения, а за Милан близо до гол бе само Кака, който нямаше късмет да се разпише. В 83-ата минута резервата Сеск Фабрегас чукна към Меси, който веднага потърси двойно подаване и след това останал на добра позиция в наказателното поле, Лео копна технично от близо пет метра и реализира второто си попадение в срещата, с което оформи и крайния резултат.

След победата Барселона събра 10 точки и практически се класира за елиминациите на турнира. Милан остава втори с пет пункта на сметката си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
180