Мойс защити Йънг


Н. Гавазов

Мойс защити Йънг

Крилото на Манчестър Юнайтед Ашли Йънг се оказа в епицентъра на поредния скандал, свързан със симулирането. Именно англичанинът, влизайки като резерва през второто полувреме на снощния мач срещу Реал Мадрид от Шампионска лига, спечели за своя отбор дузпа. Пропускът на Робин ван перси възстанови справедливостта, но така или иначе падането на Йънг в 69-та минута бе повече от театрално. Ашли си навлече критиките не само на феновете, но и на няколко британски експерти.

По-рано през сезона, след срещата с Кристъл Палас, Мойс обеща да си поприказва с Йънг относно неговите симулации. Навремето аналогичен разговор с англичанина по този въпрос проведе и Сър Алекс. Този път обаче, независимо от лошата постъпка на Ашли, Мойс отказа да критикува англичанина.

"Аз видях ситуацията и съперникът определено го държеше в наказателното поле. Може да забележите, че реферът се намираше на два метра от мястото и реши да даде дузпа. Известно ми е само, че той спечели дузпа. Не знам нищо за неговата репутация или нещо подобно. Реферът наистина се намираше там. Той взе много решения в мача и едно от тях бе да назначи дузпи. Това е избор на съдията", заяви Мойс.

 

  Сподели
109