Венгер припомни на играчите си мача с Байерн


Н. Гавазов

Венгер припомни на играчите си мача с Байерн

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер желае в днешния мач с Борусия Дортмунд от четвъртия кръг на Шампионска лига, неговият отбор да си спомни за своето представяне в предишния си двубой на немска земя. Както е известно, тогава лондончани изненадващо победиха Байерн Мюнхен и оттогава насам "артилеристите" действат изумително при гостуванията си, постигайки 12 победи и едно равенства в общо 13 мача извън Лондон.

Сега Венгер се надява, че неговите възпитаници отново ще могат да почерпят увереност от онзи паметен двубой в Мюнхен.

"Използваме вярата от Байерн. При гостуванията си играем за победа и това разбира се не се е променило. В предстоящата среща влизаме с позитивно настроение. Играли сме навън в Европа и отношението ни винаги е едно и също. Така ще бъде и в сряда вечер. Трудно ми е да кажа какво ще се случи, но това прави футбола толкова забележителен. Дортмунд е настроен позитивно, ние също, а това гарантира, че двата отбора ще се опитат да спечелят мача.

Продължавам да твърдя, че загубихме първата среща защото много искахме да победим, а останахме незащитени. Атакувахме съперника си защото не искахме да завършваме наравно, но все пак, когато не можеш да победиш, поне не бива губиш. Такива неща се случват, ако не си достатъчно внимателен. Въпреки това, този резултат укрепи решителността на моя отбор и поради това те ще излязат и ще се опитат да победят", заяви Венгер.

 

  Сподели
113