Клоп: Борусия и Арсенал не могат да се изненадат


Н. Гавазов

Клоп: Борусия и Арсенал не могат да се изненадат

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп преди срещата с Арсенал в рамките на четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига заяви, че достатъчно добре познава играта на съперника и няма с какво да бъде изненадан. Както е известно, първият двубой в Лондон завърши при резултат 2:1 за европейския вицешампион, а тази вечер е мачът в Дортмунд.

"Не мисля, че в двубои от подобно ниво може нещо да ни изненада. Всеки един от отборите ще се опита да приложи своя стил. Но в мачовете винаги много такива ситуации, когато всичко решават малките детайли, които от своя страна могат да повлияят на резултата. Първата среща можеше да се развие по съвсем друг начин. Достатъчно е да си спомните за гредата на Санти Касорла. Твърдо съм убеден, че няма да бъдем изненадани от качеството на игра на Арсенал, както и това, че и ние едва ли ще може да ги изненадаме.

Не мисля, че Арсенал играе по-добре навън, отколкото на домашния си стадион. Този съперник е силен навсякъде. Гледах им мача с Байерн през миналата година. Те проведоха много силно края на двубоя. В съблекалнята обсъдихме този въпрос. Той показва, че не бива да губим концентрация . Съдбата на сблъсъка е изцяло в нашите ръце. Ако лондончани се окажат по-силни от нас тук, отколкото у дома си, за това ще сме виновни само ние и никой друг. Ако демонстрираме своето майсторство, то на съперникът ни няма да му бъде никак леко", заяви Клоп.

 

  Сподели
119