Барселона - Милан: Без чудеса


Н. Гавазов

Барселона - Милан: Без чудеса

Барселона - Милан
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 06.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

Барселона ще посрещне Милан в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Преди две седмици двата тима не успяха да се победят на "Сан Сиро", което се прие като една от изненадите на турнира. Тогава Робиньо откри резултата след блестяща асистенция на възродилия кариерата си Кака. Петнадесет минути по-късно Меси възстанови статуквото и този резултат се запази до края на срещата. Така Барселона загуби първите си точки в турнира, но остана на върха в таблицата за класиране на група Н с актив от седем точки. Милан от своя страна също удържа втората си позиция, на два пункта от лидера и на два от преследвача Селтик, който утре ще гостува на Аякс.

Ако обаче говорим за формата на съперниците, то тази на Барса е много по-добра. Оттогава насам каталунците изиграха три мача в Примера дивисион и спечелиха девет точки, включително и срещу историческия съперник Реал Мадрид. Като цяло, "блаугранас" успя да събере 34 пункта в испанския шампионат и е едноличен лидер в класирането. Не така стоят нещата с Милан. "Росонерите" регистрираха едно равенство срещу Лацио и поражения срещу Парма и Фиорентина. Така след 11 изиграни мача в Серия А колективът на Масимилиано Алегри се оказа само с 12 точки в своя актив - с 16 по-малко от намиращия се на трета позиция Ювентус.

Адриано, Дос Санто, Афелай и Алба са контузените от Барселона. Педро не тренира с останалата част на отбора, но от ръководството на клуба увериха, че испанецът ще играе. Ако все пак треньорският щаб е сгрешил в прогнозите си, Мартин Монтоя ще замести бранителя. Има и по-малко вероятен вариант и това е Алекс Сонг да играе в защита. Очаква се, че Фабрегас ще започне от пейката, което означава, че Алексис Санчес заедно с Лео Меси и Неймар ще оформи атакуващото трио.

Преди малко стана ясно, че Алегри пристига в каталунската столица с група от само 18 футболисти: Абиати, Копола, Абате, Бонера, Констант, Мексес, Жакардо, Сапата, Бирса, Де Йонг, Емануелсон, Кака, Монтоливо, Мунтари, Поли, Балотели, Матри, Робиньо. Специалистът няма да може да разчита на Силвестре, Ел Шаарви, Бонера, Пацини, Габриел, Сапонара, Нианг и Де Шилио.

Цяло чудо ще бъде, ако в предстоящия двубой станем свидетели на нещо друго освен на победа на Барселона. Каталунците може и да не показват играта, която обикновено сме свикнали да виждаме от тях, но шампионът няма грешна стъпка и си остава един от фаворитите за спечелването на тазгодишното издание на Шампионска лига. За Милан пък може да кажем, че отборът се намира в много лоша форма, а играчите и треньорския щаб бяха подложени на ужасни критики след като записаха най-лошия си старт от сезон 1981/82 насам. Алегри продължава с опитите за заздравяване на отбраната, но в последно време "росонерите" получиха повече голове отколкото вкараха, а това не е никак добре при гостуване на "Камп Ноу". Тежък мач очаква Милан и най-вероятно домакините от самото начало ще установят контрол върху събитията на терена и няма да изпуснат инициативата до последния съдийски сигнал.

Прогноза за: Барселона - Милан 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

19 октомври Осасуна - Барселона 0:0 (Примера)
22 октомври Милан - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
26 октомври Барселона - Реал Мадрид 2:1 (Примера)
29 октомври Селта - Барселона 0:3 (Примера)
01 ноември Барселона - Еспаньол 1:0 (Примера)

Милан:

19 октомври Милан - Удинезе 1:0 (Серия А)
22 октомври Милан - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
27 октомври Парма - Милан 3:2 (Серия А)
30 октомври Милан - Лацио 1:1 (Серия А)
02 ноември Милан - Фиорентина 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Барселона - Милан

18 срещи
7 победи за Барселона
6 равенства
5 победи за Милан
Голова Разлика: 27:22 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.22
Равен - 6.50
Милан - 12.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197