ПСЖ - Андерлехт: Французите ще се класират за плейофите


Н. Гавазов

ПСЖ - Андерлехт: Французите ще се класират за плейофите

ПСЖ - Андерлехт
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 05.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Марио Страхоня (Хърватия)

Лидерът в класирането на група С от Шампионска лига Пари Сен Жермен посреща аутсайдера в квартета Андерлехт и два кръга преди края груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир ще се опита да си осигури участие в следващата фаза на състезанието. Положението в групата е такова, че ПСЖ има в своя актив 9 точки, а преследвачите Бенфика и Олимпиакос, които по същото време играят в гръцката столица, са с по 4 пункта. Успех на френския първенец ще изпрати колектива на Лоран Блан в плейофите на Шампионска лига, независимо от това какво ще се случи на "Георгиос Караискаки".

В предишния кръг Андерлехт не успя да се противопостави на ПСЖ и претърпя тежка домакинска загуба с 0:5, като срещата ще се запомни освен с огромното превъзходство на гостите, но и с това, че Златан Ибрахимович отбеляза четири гола и след последния съдийски сигнал бе аплодиран от местните любители на футбола.

Оттогава насам белгийците изиграха три мача от вътрешното си първенство, завършвайки у дома си наравно с лидера в класирането Стандард Лиеж, а миналата седмица разгромиха аутсайдерите Остенде и Ловен. След 14 изиграни мача Андерлехт е пети, на пет точки от върха. Парижани от своя страна преживяха истинска драма в Сент Етиен, връщайки двата гола на домакините, като изравнителното попадение дойде в 90-та минута. През уикенда обаче ПСЖ се саморазправи с Лориен като в герой на мача се превърна Кавани, който в отсъствието на Ибрахимович отбеляза дубъл.

За домакините участие в утрешната среща няма да могат да вземат Тиаго Силва който е контузен, под въпрос е и Златан Ибрахимович. Гостите е много вероятно да бъдат без Варгас и Жиле, а Матиас Суарес ще е аут до края на сезона. Всичко това поставя огромни проблеми в линията на нападението на Андерлехт, които Ван дер Бром ще се опита да разреши с включването на Ачеампонг на левия край на атаката.

ПСЖ е непобеден в последните си 11 мача от Шампионска лига, освен това французите спечелиха последните си три срещи в турнира с марж от три гола. Андерлехт пък допусна най-малко две попадения в последните си пет мача от Шампионска лига, като белгийците са без гол в последните три. Всичко това показва разликата в класите между утрешните съперници. Единственият шанс на гостите в мача е ПСЖ да ги подцени, което най-вероятно няма да се случи.

Прогноза за: ПСЖ - Андерлехт 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

06 октомври Марсилия - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
19 октомври ПСЖ - Бастия 4:0 (Лига 1)
23 октомври Андерлехт - ПСЖ 0:5 (Шампионска лига)
27 октомври Сент Етиен - ПСЖ 2:2 (Лига 1)
01 ноември ПСЖ - Лориен 4:0 (Лига 1)

Андерлехт:

18 октомври Монс - Андерлехт 0:2 (Лига 1)
23 октомври Андерлехт - ПСЖ 0:5 (Шампионска лига)
27 октомври Андерлехт - Стандарт Лиеж 1:1 (Лига 1)
30 октомври Оостенде - Андерлехт 0:3 (Лига 1)
02 ноември Андерлехт - Льовен 3:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Андерлехт

3 срещи
1 победа за ПСЖ
2 равенства
0 победи за Андерлехт
Голова Разлика: 6:1 за ПСЖ


Коефициенти от bet365:
ПСЖ - 1.11
Равен - 10.00
Андерлехт - 19.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168