Артета: Борусия не бе по-силен от Арсенал в първата среща


Н. Гавазов

Артета: Борусия не бе по-силен от Арсенал в първата среща

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета сподели мнението си за предстоящия мач с Борусия Дортмунд в Шампионска лига. Както е известно, в сряда вечер лидерът в класирането на Висшата лига ще гостува на европейския вицешампион в рамките на четвъртия кръг на груповата на най-престижния турнир на Стария континент. Положението в квартета е такова, че Арсенал, Наполи и Борусия имат равен брой точки, а дотук се стигна, след като лондончани загубиха домакинството си на "жълто-черните". Артета е на мнение, че немският отбор не е заслужавал победата на "Емирейтс".

"Не смятам, че Борусия бе по-силен в първия мач. Ние допуснахме втория гол когато имахме преимущество и бяхме близо до това да вкараме и да си обезпечим победата. Разбираме добре, че такива съперници не ни позволяват да създаваме стопроцентови положения, така че вината е наша за тази загуба.

Знаем, че ни очаква тежка седмица и победата над Ливърпул е отличен способ да я започнем. Отчитайки стила на Борусия, мачът в Дортмунд ще е съвсем друг. Трябва да сме готови за това.

Когато се намираш на върха в таблицата за класиране, тогава се чувстваш по-различно, сравнявайки се с миналия сезон. Добавихме вяра в себе си и започнахме да вселяваме страх в съперниците си, което ни облекчава задачата да побеждаваме. Когато отборът се намира в успешна серия и увереността в себе си е висока, всичко е много лесно", заяви Артета.

 

  Сподели
116