Венгер: Толкова искахме да победим, че загубихме


Н. Гавазов

Венгер: Толкова искахме да победим, че загубихме

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че неговият отбор е претърпял поражение от Борусия Дортмунд с резултат 1:2 заради прекомерното си желание да вкара победен гол. Във вторник вечер "артилеристите" не успяха да поднесат подарък по случай 64-годишнината на своя наставник. В края на мача възпитаниците на французина се увлякоха в атака и допуснаха бърз пробив на противника, който завърши с решаващ гол на Роберт Левандовски. Според Венгер, отборът му е заплатил за големия риск.

"Трудно е да приема този резултат, защото в момента на пропуснатия гол бяхме по-добри. Загубихме мача, защото може би искахме да го спечелим, забравихме, че ако не можеш да победиш, то поне недей да губиш срещата. Това огорчава повече от всичко, защото положихме много усилия", заяви Венгер.

"Бяхме нерешителни в началото. В края на краищата това доведе до там, че резултатът стана 0:1, а когато не започнеш добре, е много трудно да се включиш в играта. Но след почивката се справихме и бяхме по-добри от противника си. Просто забравихме да бъдем по-внимателни. Не бяхме достатъчно внимателни и заплатихме за това", каза още французинът.

 

  Сподели
134