Реал ще търси успеха в дебюта си пред своя публика


.

Реал ще търси успеха в дебюта си пред своя публика

На стадион "Сантяго Бернабеу" в сряда вечер излизат Реал Мадрид и Олимпик Марсилия, в първа домакинска среща от най-престижния европейски клубен турнир, чието спечелване от Кралския клуб вече бе заявено през лятото. В края на месец май турнирът ще завърши тук и заедно с милионите привърженици на на футбола ще станем свидетели на това кой ще бъде новият Шампион на Стария континент. Испанският клуб излиза пред своя публика с шест поредни победи, едната е от посещението им в Страната на банкерите, където на местните футболистите от Цюрих подейства магията на големите имена. Сега обаче за противник на Роналдо и компания няма да бъдат аутсайдерите в групата, а отбор, който е много по-стойностен и балансиран от тези с които се сблъска досега "Белият балет". Въпреки добрите резултати на испанския гранд има някои неясноти по отношение на качестввото на игра на играта. Досега Реал не впечатли кой знае колко и изглеждаше някак си безличен с многото безмислени разигравания в атака. Отборът изригваше за няколко минути, вземаше своето, но не може да се каже, че 90 минути са доминирали над съперника си. Част от причината за това са може би ротациите, които прави постоянно Мануел Пелегрини с цел да запази играчите си свежи за всички мачове.

"Кралският клуб" ще играе по схемата 4-4-2, но това е малко условно защото в движение и според ситуацията в мача тя ще бъде променяна. Отпред в атаката ще видим Игуаин отдясно и Бензема отляво. Реал Мдрид ще излезе без Диара, който се контузи в срещата с Тенерифе през уикенда. Също така е много съмнително дали Серхио Рамос и Гути ще излязат. Особено тревожна е контузия на Рамос, тък като задната линия на отбора остава оголена заради контузиите на Арбелоа и Метцелдер. Най-вероятно Албиол ще бъде изтеглен да запълни празнината отдясно на защитата, тогава Есекил Гарай и Пепе ще заиграят в центъра на отбраната. Тогава Шаби Алонсо и Гага ще заиграят в централната зона на отбора. Пелегрини заяви вече, че ротации с Кака няма да прави и играчът му трябва винаги в центъра на средната линия, но е малко вероятно Алонсо да отиде вляво, а бразилската звезда да мине по-в центъра. А може пък и да експерементира наставникът и да видим този вариант на постройка. При всички положения обаче обаче ще се направи опит да се установи контрол върху тази зона за да може да се организират по-спокойно атаките.

Отборът на Олимпик направи няколко придобивки през лятото с очакване за добро представяне както в Лига 1, така и в Шампионската лига, но въпреки това допусна загуба от Милан на собствена земя. Отборът през миналогодишното издание на турнира загуби и трите си гостувания и несъмнено треньорът Дидие Дешан ще се опита да обърне тази негативна статистика в сряда вечер. Но специалиста няма да може да разчита на Бакари Коне, който лекува контузия, хубавото е, че се завръща Стефан Мбия. От бившите футболисти на Реал Мадрид, които преминаха в Олимпик ще излезе като титуляр Хайнце, а Мориентес поради не пълното си възстановяване може да го видим през втората половина на срещата.

Схемата по която ще играе отбора е 4-3-1-2, като зад Брандао и Нианг ще застане Лучо Гонзалес и така в атака отбора ще бъде с трима нападатели. Мамаду Диара от домакините ще има задачата да опазва звездата на Олимпик и ако не го направи както трябва, испанският отбор ще има проблеми с противника си. Френският отбор в срещата с Милан в стремежа си да вкара гол оголи защитата и бе наказан, сега поуките са взети и ще играе много внимателно в защита, респектиран от големите имена на противника си.

Реал ще се опита да наложи господството си на терена в дебюта в Лигата пред своя публика още в самото начало на срещата и да не допусне изненада от страна на противника си. Въпреки по-добрата си класа, Олимпик трудно ще се противопостави и едва ли ще успее да измъкне нещо при гостуването си на Бернабеу. Поради това очаквам твърдо победа за Реал в срещата.


Последни 5 мача:

Реал Мадрид:: ППППП
Олимпик: ПЗЗПП

Коефициенти на bwin:

Реал Мадрид - 1,20
Равен - 5.35
Олимпик - 12.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211