Андерлехт - Олимпиакос: В битка за третото място


Н. Гавазов

Андерлехт - Олимпиакос: В битка за третото място

Андерлехт - Олимпиакос
Стадион: "Констант Ванден Сток", Брюксел
Дата: 02.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Том Хаген

Още по време на жребия за груповата фаза на Шампионската лига беше ясно, какви роли ще изпълняват Андерлехт и Олимпиакос в квартета. Максимумът, на който могат да разчитат тези два отбора е попадане в зона Лига Европа. Очевидно е, че ПСЖ и Бенфика са птици за висок полет и това се потвърди в първия кръг на турнира.

Андерлехт гостува на Бенфика и загуби с 0:2, като домакините решиха изхода на мача в рамките на едно полувреме. След почивката белгийците се отърсиха от страха си и се опитаха да направят нещо, но къде поради липса на по-голям опит, къде поради стабилната игра на "орлите" така и не успяха да променят хода на двубоя. Във вътрешното първенство не може да наречем успешно представянето на отбор, който през миналогодишния редовен сезон допусна 3 загуби в 30 мача, а сега постигна същия "резултат" само в 9 срещи.

Олимпиакос успя да играе като равен с равен с ПСЖ само едно полувреме на мача между двата тима в гръцката столица. Атиняните дори успяха да върнат гола на Кавани, но след почивката и особено в последния половин час на срещата "червените" загубиха сили и най-вече концентрация в отбрана. Двата гола на Мота сложиха точка на въпроса за победителя в мача, а попадението на Маркиньос само потвърди по-голямата класа на французите. Във вътрешното първенство обаче Олимпиакос се представя уверено и постигна пет победи и равенство в шест мача.

Съперниците не страдат от кадрови проблеми. Такива са свързани по-скоро с това, на кого да заложат треньорските щабове. При домакините Коуяте, Мангулу и Нутинк се състезават за място в средата на отбраната, но най-вероятно изборът на Йохн ван ден Бром ще падне върху Мангулу и Коуяте. Голмайсторът Матиас Суарес ще поведе атаката, подкрепян от Масимои Бруно и Франк Ачеампонг.

Подобен е проблемът и с гръцкия отбор. Тук конкуренцията за място в сърцето на ариегарда е между Меджани, Манолас и Сиовас. Не е изключено Хосе Санчес да използва схема с двама нападатели - в лицето на Савиола и Митроглу - което предполага, че гостите ще излязат с постройка 4-4-2.

Последният път когато Андерлехт и Олимпиакос се срещнаха, бе през есента на 1974 година в Купата на европейските шампиони. Тогава белгийците спечелиха у дома си с резултат 5:1, но едва не претърпяха фиаско в Гърция. Хеттрик на Галакос осигури на пирейци голяма победа, но резултатът 3:0 се оказа недостатъчен за класиране за следващия кръг.

Тази вечер може да очакваме яростна битка между Андерлехт и Олимпиакос. На практика, това ще е своеобразен финал за третото място. Разбира се, има още един мач, но какво по-хубаво от това да спечелиш първия? И двата тима са равностойни, но вглеждайки се в играта на съперниците в първите срещи, гръцкият колектив изглежда по-стабилен и по-организиран. Остава само гостите да изчистят проблемите си при статичните положения (трите гола на ПСЖ паднаха след корнери) и може да кажем, че те са лек фаворит за победа в срещата тази вечер. Разбира се, не бива да изключваме подкрепата на трибуните за Андерлехт, което изравнява силите и увеличава шансовете да станем свидетели на едно бойко равенство. А не по-малко вероятно е Олимпиакос отново да покаже слабости при статичните положения и да загуби мача. Така или иначе, това е повече от интересен сблъсък за любителите на залозите и той не бива да остава без внимание.

Прогноза за: Андерлехт - Олимпиакос 1:1

Коефициенти от bet365:
Андерлехт - 2,30
Равен - 3.30
Олимпиакос - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
109