Шалке 04 - Стяуа: Тежък мач очаква гостите


Н. Гавазов

Шалке 04 - Стяуа: Тежък мач очаква гостите

Шалке 04 - Стяуа Букурещ
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 18.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Шалке 04 посреща Стяуа в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Може би това е най-удобният момент за начало на европейското участие на "кобалтовите", които започнаха кампанията си много лошо, но в последните си три срещи записаха три успеха, един от които срещу своя конкурент Байер Леверкузен, както и в квалификациите за Шампионска лига против ПАОК, а всичко това предполага, че немският отбор навлиза във форма.

Стяуа се завръща в големия турнир след петгодишна пауза. Последното участие на румънците бе през 2008 година, когато отборът спечели само една точка в груповата фаза и зае последно място в групата. Букурещкият колектив достигна до този етап на състезанието, преминавайки през ситото на квалификациите. Стяуа не остави никакви съмнения в превъзходството си над Вардар и Динамо Тбилиси, а последният сблъсък срещу Легия бе спечелен благодарение на правилото за гол на чужд терен.

За Шалке 04 няма да играят Хунтелаар, Коласинич, Пападопулос, Обаси и Анан, които лекуват травми. Поради ограниченият избор, наставникът Келер ще използва същия състав, който игра срещу Майнц 05 през уикенда. Вероятно Боатенг ще застане зад Салай, а схемата на игра ще е 4-2-3-1.

Относно румънците, те пристигат в пълна бойна готовност - без контузени или наказани играчи и в същия състав, който през уикенда помете с 5:0 Сагеата Наводари. Вероятно гостите ще излязат със същата тактическа постройка с Пивакари начело на атаката, а по крилата ще се разположат Попа и Кристеа.

По принцип, тази група се смята за най-предсказуемата. Мнозина специалисти разглеждат Шалке 04 като отбор, който е в състояние с Челси да се класира спокойно за плейофите. В полза на тези твърдения се сочи опитът на немците и слабостите на съперниците. Това означава, че още в първите двубои фаворитите срещат аутсайдерите, но пък може да е банално, но много често сме ставали на изненади именно в първите мачове. Именно за това предупреди треньорът на Шалке 04 по време на вчерашната си пресконференция: "Когато Стяуа спечели Купата на шампионите аз бях на 16 година, така че малко помня от онова време. Оттогава са се променили много неща, но не смятам Стяуа за аутсайдер, защото миналата година те спечелиха групата си в Лига Европа, а освен това победиха Челси и Аякс. Последните три победи повдигнаха настроението ни и ако играем както в тези двубои, от нас трудно ще могат да бъдат взети точки", заяви Келер.

Няма никакви основания да предполагаме, че Шалке 04 ще подцени своя съперник. Вероятно домакините ще се опитат да установят контрол върху срещата от първия съдийски сигнал и да вкарат ранен гол. Гостите ще се бранят, но така или иначе, те са изправени пред огромни трудности в Гилзенкирхен. Логиката сочи, че трябва да се доверим на представителя на Бундеслигата.

Прогноза за: Шалке 04 - Стяуа 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

21 август Шалке 04 - ПАОК 1:1 (Шампионска лига)
24 август Хановер 96 - Шалке 04 2:1 (Бундеслига)
27 август ПАОК - Шалке 04 2:3 (Шампионска лига)
31 август Шалке 04 - Байер Леверкузен 2:0 (Бундеслига)
14 септември Майнц 05 - Шалке 04 0:1 (Бундеслига)

Стяуа Букурещ:

17 август Стяуа Букурещ - Клуж 3:0 (Лига 1)
21 август Стяуа Букурещ - Легия Варшава 1:1 (Шампионска лига)
24 август Газ Метан - Стяуа Букурещ 2:2 (Лига 1)
27 август Легия Варшава - Стяуа Букурещ 2:2 (Шампионска лига)
14 септември Стяуа Букурещ - Сагаета Наводари 5:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Стяуа Букурещ

2 срещи
1 победа за Шалке 04
1 равенство
0 победи за Стяуа Букурещ
Голова Разлика: 2:1 за Шалке 04

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.44
Равен - 4.50
Стяуа Букурещ - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130