Байерн и Челси в битка за Крал на Европа


А. Йорданов

Байерн и Челси в битка за Крал на Европа

Байерн Мюнхен - Челси
Стадион: "Еден Арена", Прага
Дата: 30.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Байерн Мюнхен и Челси се изправят един срещу друг в петък вечер, в столицата на Чехия - Прага, в спор за Крал на Европа. Германският колос постигна требъл през миналата година, след като спечели Бундеслигата, Купата на страна и Шампионската лига. Лондончани пък триумфираха с Лига Европа. Любопитен ще бъде и сблъсъкът между Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, които отново ще подновят своето съперничество. За последно те се изправиха през миналата година, когато водеха Барселона и Реал Мадрид. Със сигурност нищо не е забравено и ще бъде горещо край тъч линията.

Гуардиола е определян като заместник на Юп Хайкнес и носи голяма отговорност на себе си. Задачата пред него да защити требъла изглежда трудно изпълнима, ако се има напредвид последният мач за първенство срещу Фрайбург. От своя страна Моу също мечтае да спечели този трофей. Той се завърна на "Стамфорд Бридж", където хората го обичат истински и очакванията към него също са големи. В крайна сметка един ще бъде победител.

Двубоят за баварците със сигурност ще пропусне привлеченият от Барселона за 25 милиона евро Тиаго Алкантара, който страда от травма в коляното. Защитникът Бадщубер заедно с Хави Мартинес имат малък шанс да попаднат в групата за мача и най-вероятно ще гледат двубоя от трибуните. Добрата новина е, че Бастиан Швайнщайгер е на линия, след като имаше контузия в глезена.

"Сините" започнаха с две победи новият сезон, над Хъл Сити и Астън Вила, но в понеделник завършиха на равно с Манчестър Юнайтед. Като цяло може да се каже, че Челси изглежда много стабилен в защита, но има още какво да се желае в предни позиции. Единственият от титулярният състав на отбора, който ще пропусне двубоя е Давид Луис. Бразилецът още се възстановява и не е ясно кога ще бъде на разположение.

Очакванията са, че Челси ще победи с един гол разлика своя опонент. Трудно е да се предскаже как ще завърши подобна среща, но по всяка вероятност ни очаква зрелищен спектакъл, който не е за изпускане.

Прогноза: Байерн - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

09 август Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах 3:1 (Бундеслига)
11 август Гьор ЕТО - Байерн Мюнхен 1:4 (Приятелска среща)
17 август Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)
24 август Байерн Мюнхен - Нюрнберг 2:0 (Бундеслига)
27 август Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)

Челси:

05 август Милан - Челси 0:2 (Приятелска среща)
08 август Реал Мадрид - Челси 3:1 (Приятелска среща)
18 август Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
21 август Челси - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
26 август Манчестър Юнайтед - Челси 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Челси

3 срещи
1 победа за Байерн Мюнхен
1 равенство
1 победа за Челси
Голова Разлика: 7:6 за Челси

Коефициенти от bet365:

Байерн Мюнхен - 1.72
Равен - 3.75
Челси - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238